Крими

Мъж, превозващ мигранти, се опита да избяга от полицията

  28.07.2022 12:55             
Мъж, превозващ мигранти, се опита да избяга от полицията

Мъж, превозвал нелегално пребиваващи на територията на страната ни чужденци, е заловен от автопатрул на РУ-Пазарджик. При опит да бъде спрян, той се опитал да избяга от униформените. Случката се разиграла в полунощ на пътя между селата Калугерово и Лесичово. Автопатрул при полицейското управление в Пазарджик извършвал проверки на автомобили в малките населени места.

Към екипа приближил лек автомобил „Ауди“, а униформените подали сигнал на водача да спре. Вместо да се подчини, той натиснал педала на газта, продължил по пътя и опитал да се укрие. Полицаите го последвали незабавно и не след дълго видели колата да спира, а водачът да бяга от нея. Благодарение на бързата и адекватна реакция на органите на реда, бил заловен 37-годишен мъж от София.

В автомобила му били открити двама чужденци без документи за самоличност. В резултат на предприетите действия и насочените допълнителни екипи са открити и още петима мигранти, които били свалени от водача, преди да бъде спрян.

Работата с чужденците продължили служители от група „Миграция“ при ОДМВР-Пазарджик. Оказало се, че те са граждани на Афганистан и Пакистан, като всички са без документи за самоличност.

Днес те ще бъдат транспортирани и настанени в Специализиран дом за настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Шофьорът на леката кола е задържан в ареста за срок от 24 часа, а возилото е иззето.

По случая се водят досъдебни производства.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички