Браво! Христо Вълков с три победи на Младежката олимпиада, играе за финал!

  28.07.2022 14:46             
Браво! Христо Вълков с три победи на Младежката олимпиада, играе за финал!

Радина Сербезова отпадна от финландската джудистка

БАНСКА БИСТРИЦА. Среща за излизане на финал ще играе джудистът на „Кодокан” (Пазарджик) и Спортното училище Христо Вълков на Младежката олимпиада в Словакия, стана ясно преди броени минути! В категория до 81 кг единадесетокласникът се справи със сърбина Стефан Зубович, а след това преодоля и представителя на Босна и Херцеговина Видак Малевич, и със арменския съперник Гор Карапетян. Така Христо е първи в потока си за радост на треньора от Пазарджик Виден Василев и ще играе на полуфинал с азербайджанеца Исмаил Заманов. При победа нашето момче отивана финал, а при загуба ще играе за бронзов медал с победителя в репешажа (утешителните срещи) в категорията.

За съжаление при 63-килограмовите другата ни Радина Сербезова не успя срещу представителката на Финландия Луна-Лумия Сейкула и загуби срещата си.

Вече писахме, че на косъм от бронзов медал бе Мариян Палев. Джудистът на СК "Кодокан" (Пазарджик) и ученик в 11 клас на Спортното училище се класира пети на престижния форум. Той стигна до финалната права в битката за отличията в категория до 73 килограма.

В първата си среща победи съперника от Гърция Алексиос Михайлидис, а след това загуба от холандеца Джошуа Де Ланге. В репешажите нашето момче потигна победа в срещу представителя на Азербайджан Хюсеинов, а след това - и срещу джудиста от Турция Гюрген. В спора за бронза загуби от украинеца Иван Казимиров в петминутното продължение на двубоя.

„Знаме” писа, че от 6-членен национален отбор по джудо половината са пазарджиклии, а с тях е и личният им треньор от клуба и преподавател Виден Василев. Това е първи форум за Мариян и за останалите двама пазарджишки джудисти и ученици в Спортното училище.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички