Други

73-годишна италианка върви 22 0000 км по Пътя на коприната, мина през Пазарджик

  01.08.2022 12:12             
73-годишна италианка върви 22 0000 км по Пътя на коприната, мина през Пазарджик

73-годишната Виена Камарота от Венеция си е поставила за цел да измине 22 000 км по Пътя на коприната, следвайки стъпките на великия си земляк Марко Поло. От Македония и Сърбия младоликата и сърцата Виена пристигна в България и в Пазарджик в четвъртък, видя се с нови италиански и български приятели, а часове по-късно продължи пътешествието си. Тя започнала пътешествието си от Венеция - родното място на Поло, през 2021 година, а крайната й точка е Пекин. По план тя трябва да пристигне в китайската столица през декември 2025 година, а дотогава да измине около 22 000 км през 15 страни.

Виена Камарота е запален пътешественик, треньор по ветроходство и кану. На ден тя извървява пеша десетки километри в продължение на повече от 30 години. Носи над 30 кг багаж на гърба си и правилото й е да не замръква на път. Нощува в църкви или в гостоприемни домове, които намира в социалните мрежи или на място.

Пътешественичката вече е обиколила Тибет, Палестина, Израел, Патагония и Мадагаскар пеша. Преди да продължи пътя си, Виена поздрави читателите на „Знаме” и ги призова да приемат предизвикателства, които да каляват духа им в сложното време, в което живеем. " Най-важното ми послание е към всички жени, особено тези на моята възраст, че ако наистина решат нещо, могат да сбъднат всичките си мечти и желания! А защо пътуването ми през различни страни да не покаже и на хората, и на политиците, че и хората, и държавите, могат да бъдат приятели", казва синьора Камарота, която преди пенсионирането си е работила като администратор в общината на Венеция.

Италианката вече е в Турция, а пътуването й през Европа, Мала Азия, Монголия и степите на Азия, не са само физически тест с натоварване на тялото на различни температурни разлики, а и духовно изследване. Виена живо се интересува от бита, културата, традициите и историята на всяко кътче, през което преминава. „Вие сте много красива и много стара държава. Силно съм впечатлена от това”, каза ни гостенката.

Разговора с нея очаквайте в следващ брой на „Знаме” през септември.

 (Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички