Регионът

Командосът Светослав Александров от Крали Марко ще се кандидатира за депутат

  01.08.2022 07:55             
Командосът Светослав Александров от Крали Марко ще се кандидатира за депутат

Светослав Александров помага постоянно на хората като митичния герой, иска да го прави и в парламента

И командос ще се кандидатира за изборите през октомври. Светослав Александров преди време стана известен на читателите на „Знаме” с идеята си да построи паметник на Крали Марко в родното си пазарджишко село, което единствено носи името на легендарния митичен юнак. Защото е срамота в Северна Македония да има паметник на този митичен юнак, а у нас да няма, обича да казва бившият граничен полицай и член на Националния съюз на командосите. Той се надява повече хора да станат съпричастни към тази кауза.

34-годишният Светослав

участва и в последните парламентарни избори от листата на най-малката парламентарно представена партия

но не успя да влезе. Но не смята да се отказва нито от партията, нито от амбицията си да стане народен избраник.

На въпрос защо е решил да се кандидатира за депутат, отговаря, че иска по-добро бъдеще за децата на България. „Трябва поне техният живот да е по-добър. Да живеят и да работят в България, а не да бягат оттук заради безпаричието, мизерията, корупцията и неработещите институции. Искам да се променят много неща в държавния механизъм, включително и финансирането на малките затънтени села, където навремето бликаше живот. На тях се крепяха нацията и традициите ни, а сега те са обезлюдени. Искам отново в тях да виждам млади хора, да видя възродено земеделие, животновъдство, пълни с народ пазари и борси. Искам да виждам усмивки по лицата на пенсионерите – защото сега нашите баби и дядовци страдат и от очите им текат сълзи, когато си получават мизерните пенсии. Политиците забравиха всички нас, обикновените хора. Забравиха, че някога са били такива и трябва да им го напомняме”, казва младият мъж. Той е завършил

специалност „Борба с тероризма” в Международната академия „Командос”

в столицата като отличник на Випуск’2017. Един от най-точните при бърза и динамична стрелба с боен пистолет в Академията, която има действащи договори с Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи. Работил е като граничен полицай и неведнъж е оказвал първа помощ катастрофирали пътници в района на Резово. На два пъти пък с колеги е спасявал давещи се туристи, докато почива на плажа между смените.

„Мои колеги са спасявали давещи се повече от мен. Аз имам само имам два такива случая. И българи, но особено чужденците, бяха научили всички забранени плажове и все там ходеха. И добре, че и ние бяхме там… А катастрофирали пътници сме спасявали сигурно поне в десетина случая, докато бях на границата при Резово…

Досущ като Крали Марко Светослав помага на хората,

казват за него в родното му село. Преди около 2 години в центъра на Пазарджик банкоматът погрешка извадил току пред него 200 лева. Той, тогава безработен, бил със съпругата си Росица. Оставил я пред банкомата, а той веднага отишъл към полицията. „Жена ми се обади минути по-късно, че на място е дошла разплакана жена… Като ученик пък намерих 10 000 лева. Тогава с приятел вървяхме пак из центъра – близо до банка ДСК, когато видяхме паднала чантичка. Макар да имахме по 2-3 лева в джоба си, не се изкушихме от пачките.

Върнахме парите и документите без да се замислим

Обаче на другия ден собственикът сам ни намери – заведе ни на пазар, накупи ни дрехи, почерпи ни с лакомства и ние бяхме много щастливи”, казва кралимарковецът. Той си спомня и друг случай, когато като ученик намерил банкова карта с листче с ПИН-код. Занесъл я в полицията и тогава се запознал с говорителя Мирослав Стоянов. Като цивилен пък е помагал на пожарникарите – когато пламнал хълмът над Черногорово, а десет пожари коли не смогвали да загасят пламъците в силния вятър, Светослав бил сред първите откликнали граждани…

„Гордея се с образованието и професията си, но искам моите дъщери – 11-годишната Анелия и 4-годишната Надежда, утре да не са сред двата милиона българи, които избягаха в чужбина. Трябва да направим така, че най-после политиците да станат тези, които милеят за хората и България, а не само за себе си!”.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички