Пазарджик

Ето как ще изглежда Градината на света в Пазарджик

  09.08.2022 13:55             
Ето как ще изглежда Градината на света в Пазарджик

Появиха се снимки от бъдещата Градина на света в Пазарджик. Да припомним, че в средата на март тази година от Община Пазарджик обявиха намерението си да създадат „Градина на света“ на парк-остров "Свобода" в река Марица. Тя ще бъде изградена със съдействието на представители на кралските дворове в Европа и Близкия Изток, аристократи, посланици, консули и други дипломати в България, като всеки един от тях ще бъде поканен да осигури растителен вид, традиционен за неговата страна, който е способен да издържи на климатичните условия у нас. Намерението на Общината е чрез този своеобразен ботанически и дипломатически център в България да бъде изпратено ясно послание за това колко важно е днес да бъдем обединени в името на по-добър свят и по-добро бъдеще за децата.

Освен подобряване на физическата среда да има и образователен елемент, тъй като в градината ще бъдат засадени видове от различни държави. Освен че се подобрява физическата среда, инициативата ще има и образователен елемент, тъй като край всички дървета ще бъде поставена информация за дървесния вид, за условията на отглеждането му, историята на държавата, откъдето е, и накрая ще бъде направен алманах с всичко, което е посадено. Ще бъдат поканени студенти, които да провеждат своите практически занятия и да участват в саденето на дърветата. В бъдещата Градина на света са предвидени и кътове за хепънинги, за инициативи на художници и скулптори.

Проектант на Градината на света е Landscape project (“Ландшафт проект" ООД) с водещ проектант ланд. арх. доц. д-р Веселин Рангелов, който публикува проекта в профила си във Фейсбук снимките и коментира, че се предвижда на амфитеатъра да има тента, а в бъдеще фотоволтаици евентуално могат да бъдат разположени в по-отдалечените части в градината - в случай, че Община Пазарджик предприеме тази стъпка.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички