Четвъртък, 10 Nov 2022
 
Регионът

В ход са номинациите и кандидатурите за Националната награда “Милош Зяпков“

  11.08.2022 08:17             
В ход са номинациите и кандидатурите за Националната награда “Милош Зяпков“

Вече са в ход номинациите и кандидатурите за единадесетото издание на конкурса за Националната литературна награда "Милош Зяпков". Още преди това от Община Ракитово, която е един от основните съорганизатори на конкурса, съобщиха, че самото отличие ще бъде връчено на 1 ноември, Ден на народните будители. Оттам обясниха отлагането с факта, че през февруари, когато по начало се обявява старта на това литературно мероприятие, все още в страната бяха в сила наложените ограничителни мерки, свързани с пандемията от коронавирус. Поради това конкурсът не се проведе, а наградата не беше връчена както обикновено на 5 юли, ден преди Празника на Ракитово.

Организаторите се надяват, че до края на периода, в който ще се приемат творби за литературното съревнование, няма да има строги ограничителни мерки, които да осуетят предвидената церемония за връчване на отличията.

Националната литературна награда на името на Милош Зяпков се дава за поезия, хумор и сатира - късите форми (разкази, есета), тъй като той е творил в тези жанрове. Тази година ще се присъди за издадена през предходната 2021 година книга. Кой ще спечели отличието, решава петчленно жури.

Авторите, които искат да участват, могат да изпращат свои книги до 3 октомври. В същия срок номинации могат да правят литературните сдружения и съюзи, издателските къщи, периодичните издания за литература, както и писатели, които не членуват в съюзи. Желателно е три екземпляра от предложените за награда книги да се получат на адрес: 4640, гр. Ракитово, ул. "Ал. Стамболийски" №4, ОНЧ "Будилник 1898", до Анна Митева - библиотекар, за Националната награда "Милош Зяпков". След приключване на конкурса те се даряват на библиотеката в градчето.

Допълнителна информация може да се получи на тел. 0884 306061 - Анна Митева и 0887 585720 - Мария Гергененова, както и чрез имейла на читалището.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички