Пазарджик

Кувьози от висок клас получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик

  15.08.2022 14:16             
Кувьози от висок клас получи Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик

Четирите инкубатора за интензивни и специални грижи за новородени са последно поколение на немската фирма „Дрегер”, модел Isolette C 2000. Те са закупени със собствени средства на болницата по предложение на началника на отделението д-р Здравка Пиронова.
Екипът на Неонатология премина специално обучение след доставката на новите инкубатори за новородени.
- Тези кувьози са изключително качествени и на световно ниво - доволни са от лечебното заведение. - Известни са със своята надеждност и предоставят най-добрата грижа за най-малките пациенти. Инкубаторите гарантират добър микроклимат за новороденото. Имат изключително точни параметри по отношение на кислород, влажност и температура, така че едно недоносено бебе да се чувства все едно още е в утробата на майка си и да се развива нормално. Това обясниха представителите на фирмата, които проведоха обучението на медиците от Неонатологично отделение, свързано с правилното използване на техниката.
- Кувьозите са необходими ежедневно в нашата работа. Те ни дават възможност да прилагаме необходимата интензивна терапия при доотглеждането на най-малките новородени и недоносени деца. Благодарни сме на изпълнителния директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов за получените модерни кувьози и за това, че за него нашето отделение е приоритет“, заяви началникът на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова. Тя е убедена, че новите кувьози ще улеснят работата им с недоносените и рискови бебета.
(Зн)

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички