Регионът

19-годишен в кома след 2-3 дни кашлица, последвана от задух

  18.08.2022 09:24             
19-годишен в кома след 2-3 дни кашлица, последвана от задух

ВЕЛИНГРАД. На 16 август в МБАЛ-Велинград по спешност е интубиран 19-годишен младеж, когото родителите намерили рано сутринта в безпомощно състояние, съобщават от лечебното заведение. Пациентът е бил с кашлица около 2- 3 дни, към която се добавил и задух.

При пристигането му в МБАЛ- Велинград, младежът незабавно е прегледан от специалисти по вътрешни болести. Поставен е на кислород и е извикан анестезиологичния екип. При прегледа той е с клиника на остра дихателна недостатъчност и нарушено съзнание (кома). С рентген се установява пневмония. Налага се незабавна интубация и поставяне на апаратна вентилация. Пациентъг е реанимиран успешно.

След съгласуване и уговорка за настаняване в по-голяма клиника, със съдействието на екип на ФСМП- ВЕЛИНГРАД, младежът е преведен от д-р Данчо Гурдев с реанимобил до УМБАЛ "Александровска" - София.

При транспортирането, пациентът едва не умира, но благодарение на адекватните и професионални умения на анестезиолога- реаниматор д-р Гурдев, с големи усилия, младежът е приет благополучно в Александровска болница.

И към момента той продължава да е поставен на апаратна вентилация. Екипите ни поддържат непрекъсната обмяна на информация за състоянието на пациента.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички