Четвъртък, 24 Nov 2022
 
Други

Посланик на Българщината - Мисия Лондон с Илиян Кузманов

  22.08.2022 12:54             
Посланик на Българщината - Мисия Лондон с Илиян Кузманов

За втора година България бива прославяна от нашия писател Илиян Кузманов зад граница чрез култура и литература, като тази година заедно с книгите се представят и български вина.

След Балканското Книжно Рок Турне през 2021, когато с дебютната си книга Илиян успя да заинтригува млада и интелигентна публика в Македония, Сърбия, Румъния и Турция, той е на Мисия в Лондон 2022 с втората си книга. Дебютната му книга се превърна в първия български бестселър в Амазон, спечели награди и признания и попадна в многобройни медийни публикации, в които неизменно присъстваше името България (повечето бяха от САЩ). С втората си книги той влиза направо в битка с едни от най-големите имена на световната литературна сцена в Лондон, Великобритания.

Български писател, български книги, дегустация на български вина и кауза за България в сърцето на финансова Европа - Canary Wharf, пред многобройна публика от цял свят. Нашият писател Илиян Кузманов продължава да работи за каузата България с любов. Той успя да напълни панорамния бар на последния етаж на един от най-модерните небостъргачи в Canary Wharf - The Collective и преди да пристъпи към своята книга, направи дегустация на български вина и разказа за красивата ни и плодородната родина.

За невероятно позитивните и зареждащи емоции от събитието Илиян разказва с ентусиазъм. „Огромно удоволствие ми достави да сервирам лично виното на публиката и да разказвам за България и за различните региони и сортове грозде които имаме. Определено бяха впечатлени от Мерлото, а и бях се бях погрижил да има няколко вида сирена, грозде, крекери и шоколад, като по този начин направих дегустацията незабравимо преживяване за всички гости. И съм повече от убеден, че винаги ще асоциират думата България с прекрасни вина, природа и супер интелигентна култура.“

Илиян също така събра средства за децата имигранти от Афганистан, намиращи се в лагера Военна Рампа. Парите ще бъдат използвани за закупуването на екипировка за крикет. Той обяснява, че по този начин е искал да покаже, че ние Българите сме широкоскроени хора, отворени към света. А етикетите, които ни слагат че уж сме расисти, затворени, корумпирани и мислещи само за себе си, са неправилни. Защото в крайна сметка, точно тези етикети вредят най- много на образа бранд България и съответно на всички наши продукти които искаме да продаваме навън.

Още от 2013 година, със своето културно пространство Езо, Илиян прославя България, както и работи за каузата България. Той не само създава една малка независима Българска Библиотека във Великобритания, както и място което помага на много хора, но и печели многобройни награди с този свой социален бизнес. Едни от които са Едно от Последните Места Останали с Душа на Острова, Най- добро на Острова, Най- добро за Работа в Лондон, Едно от 8те Скрити Бижута на Острова…. И това всичко и винаги се е асоциирало с България и Българския Дух и Предприемчивост. Може би имаме нужда да преосмислим какво означава да си патриот и националист в 21 век.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички