Спорт

Коджабашев пак бие в турнира по тенис на маса WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022

  31.08.2022 19:51             
Коджабашев пак бие в  турнира по тенис на маса WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022

ПАНАГЮРИЩЕ. Продължават българските победи в квалификациите на турнир по тенис на маса WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022. След вчерашния си успех над испанеца Алваро Гайнса с 3:0, днес Денислав  Коджабашев надигра драматично представителя на Китайско Тайпе Хуан Ю-Жен с 3:2 гейма. Един от най-опитните състезатели в българския отбор спечели откриващата част с 13:11, след това записа само 4 точки във втория гейм, за да поведе след ново 13:11 в своя полза. Азиатският му съперник изравни след 11:9, а в контрагейма Коджабашев зарадва феновете в „Арена Асарел“ с успех с 11:8 и се класира за третия кръг на пресявките. Утре в битка за място в основната схема на турнира Денислав ще се изправи срещу Парк Ган Хьон от Република Южна Корея.

„Направих много добър мач срещу изключително класен съперник от Китайско Тайпе. Ударите му от форхенд бяха страхотни, но аз се опитах да изолирам тази част от играта му и да се насоча към бекхенда му. Доброто ми посрещане и хубавият сервис бяха в основата на успеха днес. Първият гейм беше изключително важен, благодарение на него получих повече самочувствие и въпреки че загубих втората и четвъртата част със сериозна разлика, успях да се събера в контрагейма. Знаех, че там ще е трудно, но надделях. Следващият ми съперник е много класен, дори мога да кажа, че е по-силен и от днешния ми опонент, но се надявам да играя все толкова добре и с помощта на тази прекрасна публика, която ме подкрепяше през цялото време, отново да победя и да го преодолея.“ - каза Коджабашев след втората си победа в Панагюрище.

Йоан Величков, който отстрани друг българин в първия квалификационен кръг – Владимир Петков – с 3:0, днес отново се представи достойно срещу Флориан Бурасо от Франция, но не успя да го победи. Френският състезател спечели първите два гейма на 5 точки, но след това 14-годишният ни талант върна интригата в двубоя след 11:9 в своя полза. В четвъртия гейм по-опитният му опонент отново пое контрол над срещата и с 11:2 сложи точка на спора.

„Днес не показах най-доброто от себе си. Не успях да стартирам успешно, в първите два гейма съперникът ми игра чудесно тактически и имаше добър сервис. Докато се напасна към играта му, той вече водеше с 2:0. След това успях да се събера и да изиграя един добър гейм, но в крайна сметка загубих срещата. Честно казано, малко ме е яд. Той е опитен, добър играч, но аз имах шанс да го победя. Превъзхождаше ме не само с опит, но и със сила, това му помогна за успеха. Участието ми в мъжки турнири е мотивиращо, особено като тази надпревара е първата ми от такъв ранг в България, пред родна публика. Успявам да придобия по-голямо самочувствие при мъжете, но до края на годината имам участия в турнири в по-малките възрасти. Предстои световно първенство до 15 години, където искам да се представя силно. Топ 10 на Европа също е важна цел за мен.“

Българското участие във втория ден на WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 беше допълнено от два мача в женската схема на турнира, където  Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу не успяха да преодолеят първия кръг на квалификациите.

Срещата на Георгиева с италианката Ариана Барани беше изключително оспорвана и развръзката ѝ беше решена в петия гейм. Представителката на „адзурите“ спечели първата част 11:6, 16-годишната българка отговори с 11:7 във втората, а след това двете състезателки си размениха по още един гейм – 11:8 за Барани и 11:6 за Георгиева. В последната част Цветелина беше надиграна от своята съперничка със 7:11 и участието ѝ в турнира приключи, въпреки доброто ѝ представяне.

„Съжалявам, че не я надиграх, защото имах всички шансове да направя това. Накрая напрежението ми изигра лоша шега и сбърках два сервиса, които щяха да ми помогнат да победя. Не започнах добре и първия гейм и това също оказа влияние, но донякъде съм доволна от представянето си. Участието ми тук е голям опит за мен, тъй като имах шанс да играя с много класни състезатели, които много рядко мога да срещна. Опитвам да извлека най-доброто от всеки един мач. Пожелавам си да стигна до нивото на останалите играчи в турнира и дори да ги задмина. Това може да се случи с много труд и тежки тренировки“ – каза Георгиева след своята среща.

Другата ни млада представителка при дамите Сиделя Мутлу отстъпи с 0:3 на по-опитната от нея Уан Юдуо от Китай. Българката, която е на 15 години, записа по 3 точки във всичките геймове за крайното 3:11, 3:11 и 3:11 срещу азиатката, но сподели, че за нея придобитият опит от участието в турнира е безценен: „Съперничката ми е малко по-голяма от мен, но е от Китай, а тяхната школа е изключително добра. Все пак се опитах да ѝ се противопоставя. Чувството да играя на такъв турнир, с такива участници е невероятно. Това обикновено се случва далеч по-напред в кариерата на повечето състезатели, а аз имах шанса да го изпитам сега. Преживяването тук е голям опит, едно ново начало за мен, все пак аз съм една от най-малките участници в турнира. Ще продължа да се развивам и да се уча от грешките си. Виждам къде бъркам и мога да си извлека поуките от тези неточности. Все още нямам сериозни очаквания за участието ми при жените, но за турнирите в моята възраст определено имам много високи цели. Например тази година на европейското първенство имах шанс да вляза в четворката, но не успях да го направя. Бих искала да бъда сред най-добрите и смятам, че това е възможно, може би след още година или две. Усещам, че това ще се случи.“

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички