Спорт

Днес в Панагюрище откриват официално WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 - 8 българи са в основната схема

  02.09.2022 08:12             
Днес в Панагюрище откриват официално WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 - 8 българи са в основната схема

Днес започва основната схема на  WTT Feeder PANAGYURISHTE Presented by Asarel 2022 след три дни на квалификации. От 18:00 ч. е официалната церемония по откриването на турнира, като организаторите пускат свободен вход за всички желаещи да присъстват на събитието след 16:00 ч. Мачовете в днешния петък стартират в 9:30 ч., а България ще има осем представители, които ще радват феновете в „Арена Асарел“ във възрожденския град. При мъжете това са държавният шампион Петьо Кръстев и втората ракета на страната ни Теодор Александров. Двамата ще участват и на  двойковия турнир, като Александров ще бъде в тандем с Денислав Коджабашев, а Кръстев – с 14-годишния талант Йоан Величков. На сингъл при жените участие ще вземат Мария Йовкова и Калина Христова, а двете ще комбинират сили, за да сформират отбор в надпреварата на двойки. Другият български тандем при дамите ще бъде съставен от Цветелина Георгиева и Сиделя Мутлу. При смесените двойки домакинското присъствие е още по-сериозно изразено, като тук ще има петима представители на страната ни в три тима - Петьо Кръстев/Мария Йовкова, Калина Христова/Теодор Александров и българо-турската двойка Денислав Коджабашев/Сибел Алтънкая.

Коджабашев и Алтънкая, която доскоро представляваше България, а сега се състезава за Турция, се класираха за основаната схема на смесени двойки след успех с 3:2 гейма над считаните за фаворити в сблъсъка Милош Реджмински и Анна Вегжин от Полша. Денислав и Сибел отстъпиха първата част на своите съперници с 9:11, но след това бяха по-добрият тандем и поведоха след два убедителни гейма – 11:5 и 11:7. Реджмински и Вегжин изравниха резултата след 12:10 в своя полза и изпратиха мача в контрагейм. В него Коджабашев и Алтънкая показаха повече класа и с ново 11:5 си гарантираха място в основата схема на турнира.

По-късно Денислав не успя да спечели срещата си от третия кръг на квалификациите при мъжете на сингъл. В предишните си два мача от пресявките българинът се справи последователно с Алваро Гайнса от Испания (3:0) и  Хуан Ю-Жен от Китайско Тайпе (3:2), но днес отстъпи на  Парк Ган Хьон от Република Южна Корея с 1:3. Азиатецът стигна до успеха в отриващия гейм с драматично 16:14, нашият състезател изравни след 13:11, но третата и четвъртата част отново бяха за Парк, който с 11:7 и 11:4 си осигури участие в основаната схема на турнира.

„Доволен съм от това, което показах. Дадох всичко от себе си, но съперникът ми беше изключително класен. Най-много се затрудних при посрещане, заради бързия му сервис. Опитах се да накъсам ритъма му и успях в първия гейм. След това спечелих втория, а в третия ключовият момент дойде при 7:7. Тогава той взе таймаут, който беше навременен за него и това ме пречупи, а в следващата част вече нямах шанс. Ако бях започнал с преднина от 2:0 гейма, щях да имам огромен шанс за успех, но това не се случи. Много съм щастлив от победата ми на смесени двойки по-рано през деня и от представянето ни с Сибил Алтънкая. Чувствах се много добре, а и Сибил игра много силно. С нея сме балкански шампиони и сме доста сработени.  Жребият ни отреди утре да се изправим срещу може би най-силната смесена двойка в турнира, която е от Китай, но, ако се представим както днес, защо да не спечелим? Аз лично мисля, че всички българи в основната схема имат много добри шансове да направят добро представяне в турнира. Надявам се да играем със самочувствие. Няма да е лесно, но вярвам в успеха ни“ – завърши позитивно Коджабашев.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички