Регионът

С изцяло обновена сграда посрещна 110-ата си годишнина читалището в Оборище

  13.09.2022 16:16             
С изцяло обновена сграда посрещна 110-ата си годишнина читалището в Оборище

110-годишнината от създаването си отбеляза народното читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1912“ в Оборище на 10 септември. Повече от век читалището  разпръсква светлината на знанието, като съхранява  националните ни традиции и обичаи и поддържа буден духа на цялото борческо Оборище.
Тържеството започна в 17.00 ч. с водосвет за здраве, отслужен от  протойерей  Ангел Разградлиев – свещеник от Панагюрска духовна околия.
Юбилейният концерт „Пеем и танцуваме заедно 110 години с приятели“ се проведе в изцяло обновената сграда на читалището. Сградата бе реновина по проект, по процедура МИГ „Панагюрище, Стрелча, Лесичово – мярка 7.2“. Тя бе церемониално открита от официалните гости на събитието Никола Белишки, кмет на община Панагюрище, Галина Матанова, заместник-кмет „Хуманитарни дейности” и Христо Калоянов, председател на Общински съвет-Панагюрище.

Концертът започна под тържествените звуци на химна на Република България. Поздрави към читалището отправиха Милко Ангелов - кмет на село Оборище, Никола Белишки - кмет на община Панагюрище и инж. Радка Енчева-Кочева, ръководител РЕКИЦ „ Читалища“-Пазарджик, които пожелаха на поколенията читалищните дейци здраве, нестихваща любов към родното и творчески подем. Сред официалните гости бе и Николай Пелтеков - генерален директор на „Асарел Медет“ АД, както и редица секретари и председатели на читалища от областта и общината.
В програмата взеха участие самодейните колективи на читалището, мъжка певческа група от ансамбъл „Бояна“ към читалище „Просвета-1919“, гр. Костандово, както и професионални артисти, които заедно създадоха един невероятен спектакъл посветен на 110-та годишнина на читалището.
НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1912“, село Оборище получи десетки поздравителни адреси, множество цветя и подаръци за празника. Но най-голямото признание се четеше в усмивките на малки и големи самодейци, които отново засвидетелстваха обичта към родното читалище и доказаха, че то продължава да дава надежда и светлина и да събира млади и стари - в делник и в празник!

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички