Други

Тежка техника и екип от „Асарел“ помагат в Каравелово

  14.09.2022 11:01             
Тежка техника и екип от „Асарел“ помагат в Каравелово

„Страшно е!“, „Не можеш да си представиш такова бедствие, докато не го видиш с очите си“, „Потоп!“ – това са част от думите, с които технологът от рудник „Асарел“ инж. Цветан Николаев и машинистите на пътно-строителни машини Цветан Петров и Димитър Карабойчев описват мащаба на наводнението, което е сполетяло карловското село Каравелово.

Тримата участват в спешните възстановителни мерки и разчистването на щетите от водната стихия. Тежката техника и екипът на „Асарел-Медет“ ще продължат работа по някогашната улица „Христо Христев“ в Каравелово, която сега е тотално непроходима.

Ръководството на компанията се отзова на молбата на кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов и изпрати на мястото верижен булдозер „Катерпилар“ CAT D8T с обем на греблото от 8,7 куб. м и челен товарач CAT 966K с обем на кофата от 4,2 куб. м, които бяха изтеглени от производството.

Днес инж. Иван Чолаков – директор „Производствени дейности“ в „Асарел-Медет“, се срещна на място с екипа и обсъди как е организирана работата на едрогабаритната техника. В хуманитарния център „Квартала” на Каравелово той предостави дарение от компанията, съдържащо хранителни продукти, ученически пособия и играчки за детската градина. „Благодарим Ви за помощта! Да сте живи и здрави!“, казаха местните доброволци, които приемат помощи от различни краища на страната.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички