Пазарджик

Пазарджик става най-големият логистичен център в региона, над 1000 работни места се отварят

  14.09.2022 14:44             
Пазарджик става най-големият логистичен център в региона, над 1000 работни места се отварят

Тодор Попов: Ще са нужни квалифицирани кадри, затова млади хора, учете!

ПАЗАРДЖИК. „Ариете Логистикс” днес стартира изграждането на новата си производствена база в областния град.. Инвестицията на компанията възлиза на около 50 млн. лева, като броят на наетите служители ще бъде 500 с тенденция към увеличаване на работните места. Теренът е с площ 56 дка. Върху него през следващите 3 години ще бъдат изградени производствена и складова част на площ 29 000 кв. м и 5000 кв. м административни сгради.

Строителството се осъществява от смолянската фирма „Томов трейд” . Застроената площ ще бъде 32 000 кв. м

Да припомним, че българската фирма „Ариете Логистикс”, част от международната „Ариете груп”, произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия., и вече 8 години работи успешно на българския и международните пазари.

„Днес стартираме поредната инвестиция в нашия красив град, заяви кметът Тодор Попов. „Пазарджик трайно и вече успешно и неотменимо се превръща в един индустриален град.

През всяка една година нетното число на инвестициите тук расте,

нетното число на трудова заетост расте и днес е поредната стъпка в тази посока. Посока, която превръща Пазарджик в града с една от най-ниските безработици в България, в който нетната инвестиция на глава от населението вече доближава големите градове София, Варна и Пловдив. А това е изключително радващ факт. Това означава, че доверието в нашия град расте, че перспективите в него са отлични. Че в него ще има все по-малко неработещи хора, а конкуренцията по отношение на трудо възнаграждение става такава, че то ще продължава да расте с оглед на възможностите, които ще имат хората тук. Това означва и повече приходи от местни данъци и такси, тоест, повече средства, които да инвестираме в облагородяване на развитието на града ни.

„Ариете” вече са традиционен наш партньор – те са едни от най-големите инвеститори заедно с фирма „Костал”. Самото наименование на фирмата „Ариете Логистикс” предполага, че тук ще бъде една голяма логистична база – на повече от 30 дка ще бъдат изградени складове за стоки, за които не се изисква термално съхранение. Фирма „Ариете” става един от най-големите инвеститори в нашия град –

тук са около 60 дка и другата им база е 80, т.е. това са 140 дка,

половината от които ще бъдат застроени. Тук повече от 500 човека ще намерят своето препитание. Поздравявам нашите добри партньори с поредната инвестиция в нашия град. Това означава доверие, спокойствие и просперитет за всички нас. Благодаря им сърдечно, защото след не толкова дълъг период от време тези пустеещи 60 дка  ще бъдат превърнати в най-голямата индустриална и логистична база  нашия регион. Мога да им обещая, че както и досега, ще срещат винаги пълната наша подкрепа. Целият съпорт, който една администрация може да даде. Тези хора правят нещо много важно – продължават да оставят парите си в нашия град и продължават да създават работни места. Всеки един такъв човек е добре дошъл. За да се развиваме заедно като един наистина проспериращ индустриален европейски град”, каза Попов.

Той анонсира, че

другата седмица ще бъдат открити нови две поточни линии

- инвестиция на „Ариете” и „Костал”.

„Там вече работят повече от 200 нови работника. Живот и здраве, следващия месец ще открием новия завод за бетоновите изделия на „Главбулгарстой” на шосето към АМ „Тракия”, близо до Сарая. В края на октомври, се надявам да открием нашия нов търговски център на нашите приятели от „Технополис”. Лятото сме почивали, ама сме и работили, така че само за няколко месеца ще бъдат открити нови над 1000 работни места в Пазарджик, което е атестат за града ни и ме изпълва с гордост”, добави кметът. „Благодаря на главния архитект Кръстьо Танков и на екипа му. Зад този краен резултат стои трудът на проектанти, геодезисти, строителни надзорници, строители…

Това е един сложен механизъм със съпорт от администрацията, през която минава всеки един документ

Благодарности към всички тези хора, чийто труд е невидим. Убеден съм, че догодина по това време ще се съберем тук да открием първия етап на този логистичен център. Благодарности и към изпълнителя Георги Томов и екипа му. Той е дългогодишен наш приятел. Обичам да работя с хора, които са коректни, лоялни – не към мен, към града ни - и които наистина вършат качествено възложената работа. Георги направи няколко общински обекта, но той е лицето, което е спечелило доверието на фирми като „Ариете” и „Костал”, за да бъде техен изпълнител. Повярвайте, там връзки няма. Има само работа, срокове и цена.

„Огромна благодарност на г-н Попов и цялата Община за съдействието, което ни оказват, тъй като реализацията на тези проекти е свързана със страшно много техническа документация”, на свой ред заяви Петър Зарев, управител на "Ариете логистикс". „Предвиждаме базата да бъде поетапно строена, като всички халета трябла да бъдат завършени до края на 2025 г.

Ще инвестираме над 50 млн. лева. Преди това сме инвестирали близо 25 млн. евро

само в сгради. Базата ни, която е от другата страна, ще бъде свързана с тази, и ще се получи един огромен логистичен комплекс. Предполагам, че е най-големият в тази част на България. „Ариете” през тези години намери поприще в Пазарджик. Собствениците на компанията виждат бъдеще тук и затова решиха да пристъпят и към този следващ етап. Стараем се, както всички в момента, тези сгради да бъдат модернизирани и да отговарят на едни от най-добрите стандарти в света. Абсолютно навсякъде по покривите на „Ариете” даже започна изграждането на фотоволтаични системи, за да можем да си помагаме сами с електроенергичните ресурси – нашето производство е енергоемко. В най-лошия случай ще открием още поне около 700 работни места. Мислим, че ще се справим – предвиждат се немалки заплащиния, понеже става дума за хора, които няма да са нискоквалифицирани. Нашите услуги са на едно по-високотехнологично ниво и оборудването изисква хора с качества и с квалификация.”

Кметът Попов пък коментира, че чака още инвеститори

„За догодина имаме още две изненади – в Пазарджик ще дойде още един голям инвеститор, но засега няма да издаваме името му. Стъпка по стъпка вървим по нашия план. Пазарджик да стане най-добре изглеждащият град, да стане най-спортният град. Да стане града с най-запазени културни традиции. И вече почваме да работим за това Пазарджик да стане един от най-богатите градове. Тоест, хората да получават добри възнаграждения, за да имат самочувствието, освен че живеят в един добре подреден град, че живеят в един богат град. В град, в който да има богати хора. Оттук нататък това е нашата цел в средносрочен план. А с всички тези инвестиции започваме да се доближаваме до тази цел. А както каза и г-н Зарев, с оглед на времето, в което живеем, тук започват да идват такива бизнеси, че те ще изискват и квалификация. Затова искам да се обърна към нашите млади съграждани: „Учете се, образовайте се, квалифицирайте се, за да имате по-добър социален шанс!”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички