Понеделник, 19 Дек 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 19 септември 2022 г.

  19.09.2022 12:25             
Полицейският бюлетин на 19 септември 2022 г.

Двама са задържани заради извършени от тях хулигански прояви през уикенда. Първата е регистрирана в събота вечерта, след като в РУ-Септември се получил сигнал за възникнал скандал в септемврийското село Карабунар. На мястото е изпратен дежурен автопатрул, а униформените установили, че в дома на 48-годишен жител от селото пристигнали двама жители на съседното село Виноградец – на 28 и 49 години. Възникнал скандал, който бързо прераснал в сбиване. В резултат на нанесения побой е пострадал собственикът на дома. Той е прегледан в МБАЛ-Пазарджик и е с охлузни рани и наранявания в областта на главата. При проведеното разследване полицаите установили и задържали по-възрастният от двамата нападатели. Другият се укрива и са предприети действия за неговото издирване и задържане. За случилото се е уведомена прокуратурата в Пазарджик.

Вторият случай е от вчера, когато в РУ-Велинград е получен сигнал за сбиване между младежи. Късно в събота на площад „Възраждане“ в курорта възникнало спречкване между 17-годишен велинградчанин и 20-годишен от велинградското село Пашови. Непълнолетният е нанесъл удар в главата на своя опонент, който е с фрактура в областта на лицето. Пострадалият е бил обработен от лекар в местната болница, а нападателят му задържан в ареста на полицейското управление. По случая е образувано досъдебно производство.

Екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик и автопатрул при РУ-Пазарджик задържаха водач на микробус опитал се да избегне полицейска проверка. В събота около 22.30ч. на една от улиците в областния град автопатрул на сектор „Пътна полиция“ предприел спиране на микробус „Фолксваген“. Униформените подали сигнал със стоп-палка на водача да спре. Той обаче не се подчинил и натисна педала на газта. Полицаите също го последвали, а той преминал през 6 улици с висока скорост и най-накрая изоставил возилото и заедно с пътниците в него избягал. Проведени са заградителни мероприятия и в резултат на бързата реакция автопатрул при полицейското управление в Пазарджик засякъл на улица „Рила“ четирима мъже. Сред тях бил и водачът-беглец, който се оказал 22-годишен жител на брациговското село Бяга. Пред униформените той признал, че се опитал да избяга, защото нямал свидетелство за управление на МПС. Неправоспособният шофьор е задържан в ареста за срок от 24 часа, а по случая се води бързо производство.

Още четирима водачи са задържани пред уикенда. Трима от тях били зад волана на автомобилите си след почерпка с алкохол, като пробите с дрегер отчели в рамките между 1.29 и 1.95 промила. Четвърти от Пазарджик управлявал лек автомобил „БМВ“ под въздействието на наркотици. Шофьорите са задържани в арестите на управленията в Пазарджик и Панагюрище. Спрямо тях са образувани бързи производства.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички