Понеделник, 19 Дек 2022
 
Крими

След издирване арестуваха и съучастника на Лазар Влайков

  19.09.2022 16:43             
След издирване арестуваха и съучастника на Лазар Влайков

Бившият председател на Общинския съвет се замеси в нов екшън

СЕПТЕМВРИ. Днес е бил задържан и съучастникът на Лазар Влайков за побоя в Карабунар в събота, за който „Знаме” пръв съобщи. Тогава писахме, че бившият председател на Общинския съвет в Септември Влайков заедно със своя приятел Йордан Х.-Розата е пребил човек в септемврийското село около 19 часа. Ден по-рано, в петък, в заведение в Карабунар след като се държал скандално и заплашително с тийнейджъри, бил изгонен синът на Лазар Влайков - Николас. В събота 49-годишният Влайков решил да си го върне и с авера си нахлули в дома на къщата на мъжа, който направил забележка на Николас пред погледа на съпругата и сина му, като отправяли закани за убийство.

Влайков бе задържан в Районното управление на МВР в Септември и след 24 часа бе освободен. Днес е открит и задържан съучастникът му, който се укривал, коментират наши източници.

"Николас Влайков и неговият приятел Йордан по прякор Розата бяха видимо в нетрезво състояние в заведението. Имаше двайсетина деца, а Влайков-младши се заяждаше и заплашваше децата. Викаше "Ще дам 500 лева, ако някой тук ме набие. Ще пребия всички, а на последния ще забия нож във врата". И забиваше в масата през цялото време ножчето, което носи на синджир на врата си. Държеше се гадно и с годеницата си... Не спираше да тормози децата. тогава един мъж му направи забележка, че трябва да престане. Той отиде зад кафето и се закачаше с други деца, а родителите им го изгониха...”, разказаха пред наш репортер очевидци. Още в събота говорителят на дирекцията на полицията Мирослав Стоянов пред наш репортер потвърди, че има такъв инцидент, но не назова имената и инициалите на замесените в него.

"Наистина имаме задържано лице за 24 часа и срещу него ще бъде образувано досъдебно производство, най-вероятно за нанасяне на лека телесна повреда", коментира Стоянов без да конкретизира какви са инициалите на задържания.

Да припомним, че Лазар Влайков получи ефективната си присъда за това, че е оставил без надзор заредения си пистолет, а с него 6-годишно дете по невнимание застреля 47-годишния собственик на заведение от Виноградец Наско Тонкев на 31 август 2017 година. Той се съгласи на съкратено съдебно следствие и призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт. 4-годишното наказание бе резултат от редуцирането с една трета на постановените 6 години затвор именно заради съкратената процедура. Влайков изтърпяваше наказанието си на лек режим в трудово-поправително общежитие „Средна гора” и излезе предсрочно за добро поведение.

През януари 2019-а „Знаме” единствен съобщи, че е взета шофьорската книжка на Николас Влайков и той е глобен с 2000 лева, защото отказал да бъде тестван с дрегер и дръг чек от органите на полицията, както и да даде кръв и слюнка. Младежът твърди, че е отказал, защото органите на реда действали преднамерено.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички