Четвъртък, 22 Дек 2022
 
Регионът

В Деня на Независимостта в Пещера поднесоха цветя и венци на загиналите във войните

  22.09.2022 16:04             
В Деня на Независимостта в Пещера поднесоха цветя и венци на загиналите във войните

ПЕЩЕРА. На днешния празник на Деня на Независимостта в знак на признателност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, посветили се на каузата независимостта на България да стане факт, днес бяха поднесени венци и цветя на паметника на загиналите във войните.

Преди това в профила си в социалната мрежа кметът на община Пещера Йордан Младенов поздрави всички свои съграждани като написа :

Уважаеми приятели, Днес обръщаме поглед 114 години назад във времето, за да си припомним за една от знаковите в българския календар дати – 22 септември 1908 г. . Лелеяна от години мечта за независима България, се превръща в реалност. Днес, ние живеем в равнопоставена държава. Това е богатство оставено на нас, което трябва да браним и устояваме ежедневно. Наше задължение е да се опитаме да имаме наша независимост, да имаме желание да я постигнем, и да бъдем заедно. Независимостта на България е празник на държавата, а ние сме длъжни да бъдем умни, последователни, горди и радостни като род в свободна Родина. Нека в този ден всеки един от нас преосмисли своята роля в запазването на независимостта, за да имаме силна и благополучна България! Убеден съм, че ще продължим да бъдем успешни и разумни хора обичащи родното! Да живее свободна и независима България!

Честит и благословен празник!

На тържественото честване по повод Независимостта на България присъстваха зам.-кметовете Елена Рядкова и Гълъбина Карамитрева, Галя Стоянова- секретар на Общината в града, представители на политически сили, ученици, граждани.

Гълъбина Карамитрева припомни паметните събития определили пътя на България преди 114 години.

С акта от септември 1908 г. се отхвърлят всякакви ограничения на международния статут на българската държава и в крайна сметка Европа е принудена да признае пълноправното членство на нашата страна в голямото семейство на тогавашните европейски държави. Това е един акт на достойнство на всички българи и на тогавашните държавни ръководители на нашата страна.", каза в словото си Карамитрева.

След едноминутно мълчание и сведени чела в знак на признателност, прозвуча химна на Р. България. Венец поднесе Йордан Младенов, последваха го всички присъстващи на паметното място.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички