ИНФО КОВИД-19

Втори бустер срещу COVID-19 си постави изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик

  26.09.2022 15:44             
Втори бустер срещу COVID-19 си постави изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик

В момента има интерес за имунизация

Втори бустер срещу COVID-19 си постави изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов. Ваксинацията в Имунизационния кабинет на РЗИ-Пазарджик направи д-р Светлана Михайлова. Тя съобщи, че в момента има интерес за имунизация. Ваксините са адаптирани (т.е. актуализирани) да съответстват по-добре на циркулиращите варианти на SARS-CoV-2. Адаптираните ваксини предоставят по-широка защита срещу различни варианти и затова спомагат за поддържане на оптимална защита срещу COVID-19 при мутирането на вируса.

„Реших да си поставя четвърта доза срещу COVID-19, защото всеки ден общувам с много хора, а това е начин да подсиля своя организъм и имунната си система и при нова среща с вируса да реагират адекватно чрез създадените след ваксинацията антитела“, обясни д-р Темнилов след реваксинацията. Той призова и останалите медицински специалисти от лечебното заведение, което ръководи да се ваксинират, за да предпазят себе си и своите близки.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички