Пазарджик

Турски учители в НУ “Отец Паисий“ за интерактивен урок по безопасност на движението

  27.09.2022 08:17             
Турски учители в НУ “Отец Паисий“ за интерактивен урок по безопасност на движението

През изминалата седмица учителите от НУ „Отец Паисий“ в Пазарджик посрещнаха свои колеги от Република Турция от Деринско училище за специално образование в град Коджаели, с които обмениха опит по проект по програма Еразъм +. Учениците от 4.А клас с класен ръководител Гергана Комсийска представиха пред гостите интерактивен урок по Безопасност на движението на изградена площадка, която е част от проект по Програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение. На нея, в обезопасена среда, учениците демонстрираха знания за основните пътни знаци и правилата за движение.

Организираните ролеви и ситуационни игри, работата по групи и музикалните изпълнения на тема „Забавни пътни знаци“ впечатлиха гостите. В този урок всички ученици се забавляваха и подкрепиха свой съученик – дете със специални образователни потребности, който в ролята на регулировчик, направляваше движението на водачи на тротинетки, пешеходци и колоездачи на интерактивната площадка. Средствата за изграждането ѝ са по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. За дейностите и ефективното обучение на всички ученици от училището са включени табла за обучение, пъзели, модели на светофари и пътни знаци, сигнално-предпазни жилетки и симулационни очила, велосипед, предпазни каски и конуси, с които се провеждат заниманията по безопасност на движението.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички