Избори

Емблематичен и успешен бе 17-ят Национален събор на приятелите на Русия

  27.09.2022 11:34             
Емблематичен и успешен бе 17-ят Национален събор на приятелите на Русия

На 25.09.2022 г., в местността Паниците до гр. Калофер, се проведе XVII Национален събор на приятелите на Русия, посветен на 145-годишнината от Шипченската епопея.  Той бе под наслов „За България и с Русия в сърцето". Организатори на събитието са Национално дружество „Русофили” и Координационен съвет "България – Русия", обединяващ организации на приятелите на народите на Руската федерация у нас. Съорганизатор бе Община Калофер и кметът Румен Стоянов.

Програмата започна с тържествена литургия-поклонение на Паметника на свободата на връх Шипка, отслужена от владиката на Великотърновска епархия - митрополит Григорий, който благослови Събора. Същевременно Божествена света литургия, възглавена от Старозагорския митрополит Киприан и Ловчанския митрополит Гавриил, пък бе отслужена във връзка със 120 години от освещаването на храм-паметника „Рождество Христово" - Шипченски манастир в град Шипка.

На слънчевата и приветлива поляна в местността Паниците хиляди дойдоха от цялата страна и обявиха обичта си към България и Русия. На сцената излязоха Тони Димитрова, оркестър „Плам", трио „Елеганс" и много други изпълнители.

В словото си Николай Малинов, ръководител на Национално движение "Русофили" и председател на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството ", поздрави присъстващите и им благодари, че макар внушенията, заканите и натиска, са тук. Благодари на съорганизаторите, подкрепили събитието, както и на присъстващите посетители от разнообразни политически партии и публични организации. Николай Малинов разказа за срещата си преди седмица в Москва с министъра на външните работи на РФ - Сергей Лавров, и за позитивната му реакция  на идеята за основаване на международно русофилско движение. Малинов неведнъж акцентира по какъв начин в комплицирана геополитическа обстановка сме облъчени от едностранчива агитация за обстановката в Украйна и Русия. Русофилите са преди всичко български патриоти, които обичат братята си - русите – каза той.

Голяма група от Пазарджишка област, включително и кандидатите на ПП „Русофили за възраждане на Отечеството“  от 13 МИР-Пазарджик, присъстваха на XVII Национален събор на приятелите на Русия. Те го определиха като „успешен и емблематичен“.

Може да ги подкрепите на 2 октомври с бюлетината с номер 29.

Видео от събитието може да видите ТУК.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички