Други

Открива се читалищната учебна година

  28.09.2022 17:12             
Открива се читалищната учебна година

Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища“ – Пазарджик организира откриване на 6 октомври, на Читалищна учебна година 2022-2023 за Регионалната мрежа от читалища. Домакин на събитието, подкрепяно от Община Лесичово, е НЧ “Отец Паисий-1890 г.“ в тамошния общински център. Началото на обучителната програма е от 14.00 ч., като е предшествано от организирано посещение на културно-историческите забележителности в района на селата Лесичово и Калугерово. Обхождането на обектите е с начален час 11.00, а отправната точка - площада на с. Калугерово.

Изборът на тема за първи семинар през Новата читалищна учебна година  е: “Читалищата – културни политики и практики“. Целта - запознаване на професионалната общност с развиващите се държавни политики по опазване на нематериалното културно наследство и за развитие на регионите, чрез организиране на читалищната дейност на областно ниво, като усъвършенствани инструменти, механизми и практики.

Специален тематичен акцент са: участието на самодейните изпълнители и състави от читалищата в региона в XII Национален събор на българското народно творчество – Копривщица 2022 и читалищните номинации за Регионален етап на Националната система “Живи човешки съкровища – България 2022“.

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и заместник-кметът на община Лесичово, Веселина Милкова са сред очакваните специални участници във форума. Основен лектор е историкът, културолог и етнополитик Петя Крушева, а модератор на срещата инж. Радка Енчева-Кочева от Регионалния читалищен център. Презентации по темата имат и заместник-кметът г-жа Милкова, и секретарят на читалището-домакин, Таня Стоева.

Събитието по тържественото откриване на Читалищна учебна година 2022-2023, за Регионалната мрежа от читалища, завършва подобаващо! С богат коктейл от организаторите, в празнична обстановка, като въведение към вдъхновен Творчески сезон 2022-2023 и успешна и ползотворна Нова читалищна учебна година в област Пазарджик!

На добър час!

инж. Радка Енчева-Кочева

РЕКИЦ „Читалища“ - Пазарджик           


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички