Понеделник, 02 Яну 2023
 
Спорт

Пазарджик стана арена на страхотни спортни битки за деца и младежи в риск

  29.09.2022 12:27             
Пазарджик стана арена на страхотни спортни битки за деца и младежи в риск

Момичета и момчета от 9 Центъра за настаняване от семеен тип взеха участие в зонален турнир за деца и младежи в риск. Те премериха сили в няколко вида спорт на Зоната на здравето – лека атлетика, футбол, баскетбол 3х3 и бадминтон.

Турнирът се организира от Младежки спортен клуб Пазарджик спортува с председател Ренета Камберова и Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) с председател Анатоли Илиев.

Абсолютно всички деца и младежи от центрове за настаняване от цяла България демонстрираха изключителен хъс и мотивация за победа. Истинско предизвикателство пред тях бяха както лекоатлетическите дисциплини, така и футболните двубои на терена. Получиха се и интересни баскетболни срещи, както и двубои по бадминтон.

„В крайна сметка това, че тези деца живеят в такъв тип домове, не ги прави по-различни от останалите. Те, както и всички техни връстници, се интересуват от футбол и останалите спортове. Хареса ми да ги видя как дават всичко от себе си по време на лекоатлетическите състезания“, коментира Ренета Камберова.

„От много години за мен е приоритет да се занимавам с проекти с кауза. Винаги съм се старала да обръщаме достатъчно внимание на децата и младежите в риск, както и на хората в неравностойно положение. Моето сдружение впоследствие стана и член на Федерацията за деца и младежи в риск. В началото аз ги придружавах на всички състезания, а от известно време искам да благодаря на треньорката им Ася Костадинова – човек с много голямо сърце, който дава всичко от себе си.

В крайното класиране сборният отбор на Община Пазарджик зае 3 място. Призьорите в отделните спортове получиха купи и медали от Ренета Камберова.

 

Ето и отделните класирания на възпитаниците от Пазарджик:

Лека атлетика – 1 място Гергана Асенова

Баскетбол 3х3 (момчета 13-15 г.) - 3 място

Футбол – 3 място за Сборен отбор от Пазарджик/Лесичово/Пещера/Звъничево

Бадминтон (възраст 16-18 години) - 1 място Юлиян Баров

Бадминтон (13-15 години) – 1 място Валентин Баров

Бадминтон (13-15 години) – 3 място Яшар Баров

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички