Четвъртък, 29 Дек 2022
 
Спорт

От Първото държавно по чирлидинг - мажоретките от „Мега“ също се върнаха с медали

  01.10.2022 08:26             
От Първото държавно по чирлидинг - мажоретките от „Мега“ също се върнаха с медали

Грандиозно шоу за публиката и участниците видяха състезателките ни

ПЛОВДИВ. Грандиозно шоу за публиката и участниците, много награди, светлини, озвучаване, блясък и тържественост, мултимедия и настроение. Всичко това на едно място - с много вкус и професионализъм. С тези възторжени думи мажоретките от „Мега“ към  ПМГ „Константин Величков“ в Пазарджик описват провелото се в Пловдив на 24 и 25 септември Първо Държавно първенство по чирлидинг и мажоретни дисциплини. Участие в него са взели 22 клуба от цялата страна.

Мажоретен състав „Мега“ се е представил с 11 състезатели.

- Въпреки

трудните условия за тренировки,

пандемията през последните две години и други причини, успяхме да се представим достойно и се гордея с този факт – не скри пред „Знаме“ Петрунка Стойчева-Маргинова.

В категорията соло батон при мъжете над 17 години, второ място завоюва Лъчезар Маргинов. Преди него е само Адем Насуф от Нови пазар (СК „Прима“) - невероятен, талантлив младеж със страхотна техника.

При участниците над 17 години единствената престрашила се да покаже соло с два уреда (два батона) бе Емилия Маргинова. Тя спечели първо място и златен медал.

„Вено, Невено“ беше нейната дебютна композиция с два батона

и силно впечатли съдиите.

Остра е нуждата на мажоретен състав „Мега“ от подкрепа.

- Всички останали отбори са силно поддържани от общини, институции, спонсори и други. А ние сме аз, децата и родителите. Развиваме се и бележим успехи от 2001 г., но е тежко да се бориш сам. Но става въпрос за нашите деца и идеята е те да не са на улицата, а в залите. Искрено вярвам, че

спортът може да ги спаси от лошото навън

Треньорката поздрави и другите пазарджишки състави, взели участие в Държавното първенство в Пловдив – „Мистерия“ към Общинския детски комплекс – Пазарджик и . Спортен клуб "Меджик Старс".

Какво каза Петрунка Стойчева-Маргинова за тях и какво още сподели за състезанието - четете в книжния брой на "Знаме".

Лидия КАДИЙСКА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички