Пазарджик

Ремонтът на „Цар Калоян“ приключва до края на ноември

  21.10.2022 11:28             
Ремонтът на „Цар Калоян“ приключва до края на ноември

ПАЗАРДЖИК. Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети участъка от ул. "Цар Калоян", където текат ремонтни дейности. Той отбеляза, че това е улица със сложна и подземна инфраструктура, тъй като се населява от граждани с еднофамилни къщи и сградните отклонения са много.

"Първо искам да се извиня на нашите съграждани за забавянето, но пък в крайна сметка това трябва да се направи. Подземната комуникация е най-важната. Не искаме да правим само добро впечатление - т.е. да полагаме асфалтова настилка, а отдолу всичко да е амортизирано. В този смисъл се наложи да положим много повече усилия, отколкото предполагахме. Искам да благодаря на нашите партньори от ВиК, защото дружеството не е в цветущо състояние, но момчетата дават всичко от себе си и колкото им е възможно помагат. Разбира се и изпълнителят прави необходимото. И силно се надявам до края на октомври, средата на ноември да сме приключили ВиК-проблематиката, за да може до края на месеца да положим и асфалтовото покритие", обясни Тодор Попов

„Вече сме към края на нашия строителен сезон. Хубавото е , че тази година успяхме да направим една сериозна строителна програма, имайки предвид важните пътни артерии, които ремонтирахме, също с прилежащата подземна инфраструктура. И вече можем да мислим за следващата година, като най-вероятно до края на декември ще обявим и програмата си за 2023-та.

Силно се надяваме всички, как да ги нарека, тези срамни сцени, свързани с конституирането на НС и въобще функционирането на държавата да приключат. Не съм голям оптимист, но така или иначе да бъде приет бюджетът за следващата година, защото е от стратегическо важно значение за всички системи на държавата. И надявам се поне това да направят депутатите, за да може следващата година ние да имаме един по-нормален ритъм на работа. Последните две години бяха нещо невиждано - приемаха се бюджети за 3 месеца, бюджет за годината се приемаше през месец март. Всички бяхме в тотална несигурност и невъзможност за планиране. Дай, Боже, тази година да е по-различно, в крайна сметка на местно ниво ние си имаме своята ясно очертана стратегия за следващата. Ако се случи нещо положително в национален план - добре, ако не се случи, това няма да промени нашите планове. Така че до края на годината ще имаме ясна представа какво ще правим през следващата. Убеден съм, че с усилията на всички наши партньори и с нашия административен капацитет ще успеем да отговорим на очакванията на нашите съграждани, които искат, разбира се, по-добра физическа среда", коментира кметът на Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички