Понеделник, 30 Яну 2023
 
Крими

От 1 ноември и при нас стартира националната акция ”Зима”

  31.10.2022 16:09             
От 1 ноември и при нас стартира националната акция ”Зима”

И в Пaзарджишка област от 1 ноември стартира националната акция ”Зима”.

Целта на полицейски дейности съвместно с партньорите по провеждане на акцията е да бъдат сведени до минимум пътните инциденти, припомнят от ОД МВР-Пазарджик. По традиция тя ще протече в 3 етапа, като всеки един от тях ще е с продължителност по 10 дни. В началото акцентът ще е поставен върху водачите на велосипеди, на индивидуални електрически средства  за придвижване, каруци и селскостопанска техника. През втория етап ще е насочен към пешеходците, а през третия – към водачите на моторни превозни средства. Засилените проверки имат за цел да подсетят водачите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия, да припомнят на пешеходци и велосипедисти основните правила за безопасно движение в рамките на населените места и извън тях. В акцията ще се включат служители от сектор „Пътна полиция” в ОДМВР, полицейските управления в Пазарджик, Панагюрище, Велинград, Септември и Пещера.

Акцията се провежда в продължение на 28 години по инициатива на Съюза на българските автомобилисти в партньорство с МВР - ГДНП, отдел „Пътна полиция“, и Българския червен кръст. През последните години в партньорството се присъединиха Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички