Регионът

120 ученици от дорковското училище се запознаха с богатствата на пещерите

  06.11.2022 08:23             
120 ученици от дорковското училище се запознаха с богатствата на пещерите

120 ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Дорково разгледаха фотоизложбата „Пещерите на Ракитово и нашата дейност“ на Българското пещерно дружество (БПД) – Ракитово.

Деветте платна впечатлиха силно децата, които проявиха искрен интерес към теми, свързани с пещерното дело и опазването на пещерите. Лектори бяха Нора Гагова, Николай Проданов и Стойчо Зарев от БПД – Ракитово. Активно се включи и Асен Дарелов – шеф на отдел „Образование“ в Общината.

- Провелото се събитие и запознанството с любознателните ученици ни карат да бъдем оптимисти, че ще пазим чиста нашата природа и нашите води - коментира Стойчо Зарев, председател на ракитовското пещерно дружество.

В началото на септември Българското пещерно дружество (БПД) – Ракитово подписа договор с РИОСВ-Пазарджик за изпълнение на програма на екоминистерството „Политики за младежта в сферата на околната среда“. Нейната цел е повече деца и млади хора да вземат отношение към опазване на околната среда и водите. Партньори, включени в дейностите, са училищата от Ракитово, Костандово и Дорково. Привлечена страна е и Общината. А въпросната фотоизложба беше началото.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички