Спорт

Над 100 любители на кросовите мотори се включиха в Hard Enduro Peshtera Race

  06.11.2022 17:35             
Над 100 любители на кросовите мотори се включиха в Hard Enduro Peshtera Race

ПЕЩЕРА. Както "Знаме" писа, днес се проведе планинско състезание Hard Enduro Peshtera Race. Организатор е Сдружение с нестопанска цел "Ендуро клуб Пещера ".

"Община Пещера подкрепи усилията на организаторите за провеждането на състезанието и утвърждаване на мотоциклетния спорт на територията на града и региона. Ние сме съорганизатор на проявата, като смятаме да превърнем това състезание в традиционна проява. Радвам се, че доста младежи от града са пленени от спортната дисциплина, която е трудна и изисква концентрация, всеотдайност и ежедневни тренировки. Пожелавам здраве, късмет и успехи на всички тях!" каза Йордан Младенов- кмет на Община Пещера.

В ранния следобед състезателите завършиха своя пробег по определения маршрут. Станаха ясни имената на първите петима, класирали се с най-доброто време, отчетено от контролните органи по трасето: Църнево- р. Дълбочица- Бакърджийски дупки- Икочево-поляните над Соколски път.

Победител в Hard Enduro Peshtera race е Любомир Иванов. Втори е Кристиан Петров, трети е Искрен Генов, четвърти еНиколай Славов, а пети - Димитър Цветков. Наградите връчи кметът на общината. Той пожела на победителите още призови места и нови постижения в любимия спорт.

Ангел Трандов - управител на лицензиран Клуб Enduro Peshtera каза, че такова състезание се организира за пръв път. В състезанието се включиха мотористи от Габрово, София, Плевен, Русе, Видин и др.

"Членовете на нашия клуб са големи ентусиасти. Всяка събота и неделя се събираме и преминаваме с моторите по различни маршрути. Целта е да придобием опит и да развием способностите си на професионално ниво. Важното днес е, че състезателите определят организацията по провеждането на ниво. Искам да благодаря за съдействието от страна на Община Пещера и кмета Йордан Младенов, които през цялото време бяха до нас и ни помагаха", каза Трандов. "Имаме писта за ендуро крос, изградена от момчетата от клуба. Ние караме в Родопите и имаме много хубави пътеки за изкачвания. Всеки е поканен да кара с нас и да се наслаждава на пистите, които направихме. Най-малкия участник в надпреварата е 16-годишен."

Стефан Делев е съорганизатор на състезанието: „Днес мога да кажа със сигурност, че това е спорт за смелчаци. Изисква се пълна концентрация, ориентация, упоритост, опит и доза кураж. Enduro Peshtera е клуб с традиции, част от Българската Мотоциклетна Федерация и BGX ENDURO CHAMPIONSHIP."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички