Регионът

Медицинският център в Септември започва профилактични прегледи с мамограф

  11.11.2022 09:34             
Медицинският център в Септември започва профилактични прегледи с мамограф

Медицинският център в Септември закупи мамографски рентгенов апарат, който вече е монтиран и снабден с всички лицензиращи документи. Жителите от региона могат да разчитат на качествена профилактика за преглед на млечна жлеза от понеделник, 14 ноември 2022 г., след записване на регистратурата на Центъра.

Изследванията ще се правят от рентгенови специалисти с необходимата квалификация и опит. Прегледите са възможни с направление от личния лекар или на свободен прием.

Мамографиите са част от ежегодните профилактични прегледи на здравноосигурените лица, които се назначават от личните лекари. Те са сигурен начин за ранно диагностициране на изменения на тъканите на млечната жлеза, включително за ранни и скрити симптоми за ракови образувания.

Прегледите се препоръчват за извършване всяка година при жени над 45 години. Ракът на млечната жлеза е един от социално значимите и наблюдавани заболявания при жените. Единствено профилактичните прегледи с мамограф могат да дадат категорична диагноза за състоянието на пациента, при това на достатъчно ранен етап.

МЦ Септември разполага и с ехомамограф, който прави ултразвуково изследване и е подходящ за жени под 35- 40 години. При смущаващи симптоми се преминава към класическото рентгеново изследване с мамограф.

За записвания: тел. 03561 2025, 2026, регистратура

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички