Понеделник, 13 Фев 2023
 
Други

За поредна година Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм успешно реализира проект по програма ”Еразъм +”

  14.11.2022 14:14             
За поредна година Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм успешно реализира проект по програма ”Еразъм +”

ПАНАГЮРИЩЕ. В периода месец септември-октомври 2022 г., се проведе мобилност от 15 ученици от X-ХII клас на Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, придружени от двама ръководители. Ползвателите по проекта проведоха триседмична практика на реални работни места в гр. Брага, Португалия. Пътуването се осъществени по Проект, договор 2021-1-BG0-KA121-VET-000009388, сектор „Професионално образование и обучение“.

Приемаща организация е BRAGAMOB, Португалия – с дългогодишен опит в успешното разработване и провеждане на международни програми за мобилности.

По време на своята практика учениците имаха възможност да надградят своите знания и умения, да подобрят езиковите си възможности в сферата на IT технологиите, и управлението на връзките с клиенти. Почерпиха опит и знания от собствениците на ABC Braga II Solution, Felix Taberna, Sale Dolce, Colher d'Pau Taberna, Casa de Pasto das Carvalheiras, Hotel Senhora-A-Branca, Residencial CC Avenida,GERESLUX  MAGNETICOS, UNIP. Lda в Брага.  Натрупаха опит и придобиха нови знания и умения, различни от тези в училище.

В свободното си време учители и ученици се запознаха с културата, историята, традициите, и начина на живот на Португалия. Посетиха културни обекти  и сгради, впечатляващи със своята архитектура и история.

През месец ноември, декември ще бъде организирана отчетна среща по проекта, на която ще бъдат представени проектните резултати през погледа на неговите ползватели. За своето участие в мобилността те получиха сертификат Европас и сертификати от приемащата организация BRAGAMOB, Португалия , които са отлично допълнение към CV-то на всеки участник.

Подобрени са и усъвършенствани техните професионални знания, умения и опит. „И може би като най-ценно остават създадените отношения на екипност, подкрепа и отговорност между участниците, между нас учителите и нашите ученици. Ние сме не само горди и удовлетворени от постиженията им, но и отворени да продължаваме да се учим от тях – да се учим да ги опознаваме и да ги възприемаме като индивидуалности, да използваме и насочваме силните им страни, да ги насърчаваме как  да подобряват уменията си, и да създаваме у тях нагласи за “учене през целия живот” и стремеж към непрекъснато усъвършенстване. В този смисъл може да се каже, че целите на този проект кореспондират в изключително голяма степен с развитието на уменията на 21 век – екипна работа и комуникация, умения за съвместно вземане на решения и решаване на проблеми.

Благодарение на присъдената Акредитация от Националната агенция на програма Еразъм+ за България – Център за развитие на човешките ресурси, гимназията ни ще продължи ежегодно да изпраща ученици и учители на мобилности в Европа.

Този материал е създаден с финансовата подкрепа на Европейската комисия, респективно Националната агенция, по линия на програмаЕразъм+”. Цялата отговорност  за съдържанието на документа се носи единствено от  Професионална гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм, гр. Панагюрище. ЕС и НА не поемат отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички