Понеделник, 06 Фев 2023
 
Пазарджик

С молебен за здраве Тодор Попов събра екипа си за 15-годишнината от управлението и му благодари (СНИМКИ)

  18.11.2022 13:26             
С молебен за здраве Тодор Попов събра екипа си за 15-годишнината от управлението и му благодари (СНИМКИ)

Във всеки един от нас е инвестирано доверието на хората – това е нашата отговорност и нашата сила, подчерта кметът

ПАЗАРДЖИК. Молебен за здраве бе отслужен в катедралния храм „Успение Богородично” послучй 15-годишнината от управлението на кмета Тодор Попов и неговия екип. В църквата се стекоха служители на общинската администрация, общински съветници, включително председателят Хари Харалампиев, представители на държавни и неправителствени институции, съмишленици…

- Ние си имаме традиция нашият екип – всички кампании ги откриваме пред читалище „Виделина”, а всички такива годишнини си ги отбелязваме с молебен, защото сме православни християни и считам, че това е важно, коментира пред журналисти кметът Попов.

– Днес сме се събрали символично, поканил съм всички колеги, общински съветници, кметове на населени места, приятели. Считам, че всеки един от тях има принос в това, което сме правили през годините, и това заслужава да бъде почетено. Все пак 15 години управление на нашия  хубав и красив град никой в историята на Пазарджик не е доживял, така че това е един хубав исторически момент. Затова се радвам, че слънцето се показа след тежки мъгли. Това също е Божи знак. И да си пожелаем да сме здрави, да имаме същата мотивация, същата амбиция, същата увереност – допълни кметът. Защото през тези 15 години със сигурност сме натрупали знания и опит, с които да бъдем още по-полезни вл развитието на нашия хубав и красив град

Молебенът бе отслужен от архиерейския наместник на Пазарджишка духовна околия отец Боян Кочев.

„Няма жител или гост, който да не прави разлика какъв е Пазарджик в последните 15 години. За да се случи това,братя и сестри,изисква се смелост от градоначалника, усърдие, упоритост, труд, но най-много от всичко се изисква любов – към родния край и към неговите жители… Ако искаме да живеем в красив град, промяната трябва да започне от нас самите”, каза протойереят в словото си. „Годишнините са за това, да погледне човек назад, да си даде оценка дали не се отклонил от пътя. Защото Божието слово казва, че в нашите очи пътищата винаги са прави. Поглеждйки назад, нека атестацита за вашите трудове бъдат благодарните сърца на родителите, които нямат нужда да напускат нашия град. Нека бъдат огромните витрини, отрупани с награди в културата и спорта, нека бъде детската глъчка по площадите и парковете, нека бъдат пълните концертни зали…Църквата винаги цени добрите труженици, защото те са съработници на Бога”, подчерта архиерейският наместник.

Под купола на храма със запалена свещ в ръка Попов благодари на екипа си.

- Човек трябва да прави добри и полезни неща замястото, в което живее. Горд съм с труда на всеки един от вас. Сам човек, без екип, без съмишленици, нищо не може да направи. Благодаря на моите скъпи колеги от администрацията, на кметовете на населени места, на нашите скъпи партньори, които осъществяват социални дейности и публичти услуги, с които толкова години сме заедно… Лека-полека минаха 15 години, но оценката я дават хората. Догодина, живот и здраве, ще проверим нашата оценка.и ако тя е такава, каквато е била досега, продължаваме. Защото Господ знае, че нашите мисли са светли и ние това го правим от сърце.

Отец Боян каза нещо много важно. Всички нас ни обединява едно нещо – ние си обичаме града, обичаме си хората в него. Аз ценя изключително много коректността и лоялността на хората към мен, към политиките, които правим, към идеите, през всичките тези години. С Божията помощ – напред! Убеден съм, че по-доброто ни предстои. Вече натрупахме опита, експертизата, малко сме помъдрели. Всички тук сме показали, че сме умни хора, защото правим това, което гражданите очакват от нас. Доверието, което имаме през тези години, е за това, че ние отговаряме на очакванията на хората. И никой от нас не трябва да забравя, че във всеки от нас е инвестирано доверие. Това е нашата отговорност и нашата сила – каза Попов. - Затова, благтодаря ви сърдечно. Без вас Пазарджик и селата нямаше да са това, което са. Искам да имате самочувствие на хораа,които са допринесли за това. А пък като приключим нашия мач – защото рано или късно и това ще стане, тогава вече хората и историята ще ни дават оценки.

По традиция годишнината ще бъде полята и в местен ресторант довечера, защото както казват в администрацията – не може само да се работи, трябва и да се празнува.

(Зн)


Свързани