Понеделник, 27 Фев 2023
 
Регионът

Апел! Да помогнем на семейството с изгорялата къща!

  28.11.2022 20:40             
Апел! Да помогнем на семейството с изгорялата къща!

СИНИТОВО. Трагедията на семейството с изгорелия до основи дом обединява добрите хора. Апел за помощ отправи кметът Борислав Алексиев. Кметството е подело кампания за събиране на средства в помощ на семейство Трифонови, чиято къща бе изпепелена при пожар преди дни. Така без дом останаха Любка Стоянова- Трифонова, мъжът й и двете им деца на 11 г. и на 4 г. - момчета. По време на стихията голямото дете получава изгаряния по двете ръчички, врата, ушите и половината лице, таткото, който първи е влязъл в огъня да спасява децата си е с изгаряния на едната ръка. Постарадлите са настанени в пловдивската болница в „Св. Георги“. Малкото момченце е добре, а към момента то и бащата са все още в болницата.

Да припомним, че за инцидента от 25 ноември от МВР съобщиха, че сигналът е получен в 16:41 ч. в Оперативния център при РД ПБЗН – Пазарджик. Съобщено е за пожар в къща в с. Синитово. На място да потушат стихията са изпратени 2 пожарни автомобила от РС ПБЗН - Пазарджик. При пожара са пострадали: 1. М.Т.Т. - мъж на 37 години, с II-III-степен на изгаряне по глава и горни крайници, транспортиран от екип на ЦСМП - Пазарджик в клиника по изгаряне гр. Пловдив; 2. Т.М.Т. - момче на 11 години, с II-степен на изгаряне по глава, гърди и гръб - транспортирано от екип на ЦСМП Пазарджик в клиника по изгаряне гр. Пловдив.

"Апелирам към хората с добри сърца да помогнат. От кметство Синитово и Община Пазарджик ще бъде осигурен дървеният материал за покрива, но ще се нуждаeм от още доста средства. Предварително благодаря за отзивчивостта на всеки, който желае да помогне, знам, че заедно можем всичко", вярва Алексиев.

Пострадалото семейство ще отиде при роднини след като изпишат всички от болницата. Те имат дрехи и няма нужда от облекло, но се нуждаят от мебели за къщата, легла (на първо време), маса, столове, диван, гардероби(на по-късен етап, след като се покрие къщата). Дарители вече са осигурили на пострадалото семейство готварска печка, хладилник и пералня. Семейство Трифонови ще има голяма нужда и от строителни материали и човешки труд за възстановяване на изгорялата къща. То няма финансовата възможност да се справи само.

Банкова сметка за изпращане на дарения: BG31FINV91501014792810, Любка ТРИФОНОВА.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички