Регионът

Изложба “Хората от моя роден град“ кани ценителите в училище през Климентовите дни

  02.12.2022 07:31             
Изложба “Хората от моя роден град“ кани ценителите в училище през Климентовите дни

ПЕЩЕРА. Искате ли да посетите изложба през Климентовите дни? СУ"Св. Климент Охридски" е второто училище, което прие пътуващата изложба с наградените творби от третото издание на конкурса на "Биовет" АД - "Пещерските будители - 2022". Темата по която работиха 80 участници бе "Хората от моя роден град". Те твориха в три категории - фотография, изобразително изкуство, литература.

Изложбата пристигна в гимназията в рамките на Климентовите дни и навечерието на 115-годишния юбилей на училището. По този повод възпитаниците на вековното училище са подготвили специален спектакъл, който ще бъде представен на седми декември, от 17.30 ч. в НЧ"Развитие - 1873" в гр. Пещера, разказа директорката Павлинка Шопова - Начкова. Изложбата е експонирана във фоайето на втория етаж на училището и може да бъде видяна от деца и родители, в продължение на две седмици. Вчера щафетата бе поета от ОУ"Любен Каравелов", а третият ѝ пристан е съседната ПГХВТ "Атанас Ченгелев".

Пред педагогическия екип на училището бяха връчени и грамотите на учениците взели участие в конкурса, те бяха поздравени от своята директорка Павлинка Шопова - Начкова, която заяви, че се гордее с постиженията им, тъй като гимназията винаги се представя достойно и учениците получават призови места в конкурса. „Искам да благодаря на ръководството на „Биовет“ АД за добрата инициатива, която поддържа знанията ни за миналото и настоящето на града.“ – заяви директорката на училището Павлина Шопова – Начкова по време на откриването на изложбата във фоайето на втория етаж на гимназията. „Аз искрено се надявам този конкурс да се превърне в традиция, благодаря на колегите, които подготвиха децата да се включат в конкурса и най-вече на децата, които участваха и спечелиха награди. Вие сте гордост за нас, благодарим ви!“ – каза още г-жа Начкова.

Всяко от децата участвали в конкурса получи флаш-памет със запис на церемонията, която тази година се състоя в ХГ "Проф. Веселин Стайков", видеото включва всички творби на участниците, включително и писмените им работи, които могат да се прочетат на стоп-кадър. Припомняме, че по време на градската церемонията от връчването на наградите всяко от училищата получи и по три броя от алманаха "Осемте хилядолетия на Пещерския край", който бе изцяло финансиран от "Биовет"АД. 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички