Пазарджик

Вижте изложбата “Шарени думи“ на Мария Баракова и Димитър Стоименов в Библиотеката

  06.12.2022 09:40             
Вижте изложбата “Шарени думи“ на Мария Баракова и Димитър Стоименов в Библиотеката

ПАЗАРДЖИК. Изложба „Шарени думи“ на Мария Баракова и Димитър Стоименов бе открита снощи в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“. Наред с акварелите, творческият тандем в изкуството и живота Баракова/Стоименов представи и част от рок групата „Три плюс“ в лицето на Асен Минчев (китара и вокал), който с акустичните си изпълнения направи атмосферата още по-задушевна, и д-р Динко Владимиров (хармоника и вокал).

 „Това, че тези млади и красиви художници за втори път правят изложба тук, за нас е особена чест. С тези „Шарени думи“ ни направиха и библиотеката шарена“, каза в словото си директорът на библиотеката Лъчезар Риков и откри събитието. Художниците пък обясниха защо точно „думите“ им са шарени.

„Нарочно и нарочено направихме тази изложба в Библиотеката, защото все пак думите са шарени, а ние работим с акварел, който може да си позволи това. Многоизмерни и многопластови, на различна тематика, затова и шарени думи. При мен сюжетите са малко по-приказни, много техники, много смесвания, но това съм си аз, една „шарена“ Мария“, каза Баракова.

„Възприемаме света предимно визуално, а думите са това, с което се опитваме да обясним какво виждаме. Спонтанно решихме да изберем това име за изложбата ни – така се казва и една от песните на нашата група „Три плюс“, обясни Стоименов, който е бас китарист в групата, а Мария Баракова е вокал.

Актрисата Людмила Митева прочете „Приказка за душата“, която се прие емоционално от аудиторията като шарена картина от думи.

Изложбата може би неслучайно бе открита в Международния ден на доброволците и се присъедини към кампанията „С любов за Наско“. Мнозина пуснаха своята лепта в кутията за дарения. Мария Баракова и Димитър Стоименов дават 10 процента от продажбите на експонираните картини за момченцето, за което са сигурни, че ще оздравее.

А на библиотеката двамата подариха картина с лазарка. Защото, както казаха, „по-шарено от българското няма“.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички