Пазарджик

Аптеката на „Болнична” - готова да възстанови 24-часовото си обслужване

  07.12.2022 10:49             
Аптеката на „Болнична” - готова да възстанови 24-часовото си обслужване

Кметът Тодор Попов: Община Пазарджик ще подпомогне възстановяването на денонощно аптечно обслужване

След срещата на кмета на Пазарджик Тодор Попов с Регионалната фармацевтична колегия, състояла се преди дни, фирма „РУДРА”, чиято аптека се намира на ул. „Болнична” 14 и до преди ковид-кризата беше денонощна аптека, уведоми Община Пазарджик, че има готовност от 5 януари 2023 г да възстанови денонощната си работа. Към момента аптеката работи от 7:00 до 24:00 часа. По този повод кметът покани на среща ръководството на аптеката, за да благодари за готовността им да възстановят тази важна за обществеността дейност.

„Щастлив съм да чуя, че нашите приятели от аптеката на „РУДРА” ще направят всичко възможно тази аптека, която и преди беше денонощна, да заработи отново като такава и от 5 януари да възстанови денонощния си статут на работа, което е важно за жителите на града, за гостите ни, както и жителите на населените места”. Това заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов и посочи, че днес специално е поканил собственика на фирмата Борислав Цветанов, за да му благодари. „Това е самостоятелно решение на фирмата и негово лично решение с разбирането за това, че тази услуга трябва да бъде възстановена. Искам да го поздравя, защото това е достойно за уважение и ние знаем, че тази дейност няма как да е рентабилна, напротив, фирмата ще търпи щети от това. Затова искам да го уверя, че Община Пазарджик ще подпомогне възстановяването на тази услуга. Направили сме няколко предложения и ще му дадем възможност в рамките на десетина дни той да избере начина, по който Общината да му съдейства. А подкрепяйки тази услуга, ние искаме да заявим отношение на уважение към ръководството и собственика на аптеката за тяхната готовност веднага след Нова година да имаме възможност да осигурим тази важна за обществото ни денонощна аптечна дейност”, каза още Тодор Попов.

През следващите дни ще стане ясно как точно Община Пазарджик ще подпомогне обезпечаването на 24-часово непрекъснато аптечно обслужване в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички