Понеделник, 20 Мар 2023
 
Регионът

​Съпругата на Светослав Дончев получи посмъртно отличието Почетен знак на общината от кмета на Септември

  19.12.2022 12:07             
​Съпругата на Светослав Дончев получи посмъртно отличието Почетен знак на общината от кмета на Септември

Toй създаде и бе художествен ръководител на ФГ „Мераклии”
Уникалният спектакъл ,,Коледна приказка'' препълни залата на театър "Възраждане" в Септември. Участие в него взеха танцьорите на ФГ "Мераклии", ансамбъл „Пазарджик” и приятели. Спектакълът бе посветен на покойният създател и художествен ръководител на „Меркалии” Светослав Дончев, който си отиде от този свят без време, точно преди 1 година. Започнатият от него проект продължи съпругата му Цветанка Дончева. Въпреки най-трудното изпитание в живота си тя успя да възкреси за нов живот неговото дело в ансамбъла и да осъществи мечтата на Светослав – настоящия проект да бъде завършен и показан на сцена.
Припомняме, че в края на миналата година Общински съвет – Септември гласува единодушно Светослав Дончев да бъде удостоен с почетния знак на Общината „за значителния си принос за запазване и развитието на фолклора”.
В изпълнение решението на Общинския съвет след края на спектакъла ,,Коледна приказка'' кмета на Общината Васка Рачева връчи официално на съпругата на Светослав Дончев – Цветанка високото отличие.
(Зн)

Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички