Регионът

Вратарят на “Левски“ Пламен Андреев игра тенис и даде личен пример на децата от ВУИ-Ракитово

  22.12.2022 16:48             
Вратарят на “Левски“ Пламен Андреев игра тенис и даде личен пример на децата от ВУИ-Ракитово

Не може да има възпитание без добър модел за подражание и подходящ личен пример. Това особено важи за децата от ВУИ „Ангел Узунов“ – Ракитово, които имат девиантно и делинквентно поведение. Живели в неподходяща среда, при фактическа липса на ценностна система, без цел и посока в живота. За тях Възпитателното училище е възможност за нов жизнен старт, втори шанс. Някои момчета се възползват. Сред педагози и служители в интерната, сред хора от Ракитово, с които често се срещат, сред доброволци от неправителствени организации, посещаващи училището, децата търсят добрия пример, добрия модел за подражание.

От години вече във ВУИ – Ракитово редовен гост е мениджърът на Националния отбор на надеждата по футбол Виктор Кирков. Той търси талантливи момчета, за да им даде шанс да стартират в спорта. През лятото на 2022 г. в отбора играе Борис Митков – Х клас от училището. Борис става един от голмайсторите на Световното първенство за бездомни хора в Полша. Този път на 20.12.2022 г. Виктор Кирков води със себе си футболиста Пламен Андреев, на когото е агент и мениджър.

Само преди няколко дни, на 15.12.2022 г. Пламен Андреев навършва пълнолетие – 18 години. Все още е ученик в 166 Спортно училище „В. Левски“ – София. От началото на 2021 г. е професионален футболист от ПФК „Левски“ – София. Децата научиха, че на 23 май 2021 г. играе своя официален дебютен мач срещу отбора на „Черно море“. През сезон 2021-2022 г. играе всички мачове в турнира за Купата на България като вратар на „Левски“. Благодарение на неговата добра игра „Левски“ печели Купата.

Скромен, търпелив, перфекционист, Пламен Андреев със свои средства купува 16 професионални хилки за тенис на маса, две мрежи за тенис на маса, 100 топчета 2 звезди за тенис на маса. Досега момчетата от ВУИ – Ракитово са играли само с обикновени топчета 1 звезда. Знае се, че играта тенис на маса е на особена почит във ВУИ – Ракитово. Училището е своеобразна школа за тенис на маса и през годините води оспорвани битки с отборите на Панагюрище и Пазарджик.

Очите на момчетата светват, когато гледат професионалните хилки и топчета. Искат веднага да ги опитат. Честта пръв да поиграе с Пламен Андреев се пада на Борис Митков – шампион от тазгодишния училищен коледен турнир по тенис. Не устоява на изкушението и директорът на училището Георги Янушев. И той сваля якето и хваща хилката, за да поиграе с Пламен. Вратарят на „Левски“ играе с много деца: Бони Златев от V клас, Иван Атанасов от VII клас, Радко Георгиев от VII клас, Александър Митев от XI клас, Филип Стоянов от Х клас и др. Мениджърът Виктор Кирков също хваща хилката и предизвиква шампиона на ВУИ Борис Митков.

Спортът може да бъде спасение и бъдеще за много деца от ВУИ – Ракитово. Дори да не станат професионални спортисти, могат да се научат на дисциплина и борбеност, да си поставят цел и да осмислят живота си. Пламен Андреев – момче на техните години, професионален спортист и вече български национал по футбол, става един от техните модели за подражание. В предколедните дни той носи много радост и надежда за децата от интерната.

Автори: Стефан Калчев – VIII клас и

Свилен Топчиев - учител

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички