Други

Пътуващата изложба ”Хората от моя роден град” влезе в ОУ ”П. Р. Славейков”

  11.01.2023 15:44             
Пътуващата изложба ”Хората от моя роден град” влезе в ОУ ”П. Р. Славейков”

ПЕЩЕРА. Днес пътуващата изложба "Хората от моя роден град" бе открита в ОУ "П.Р.Славейков". Наградените рисунки и фотографии от третото издание на инициирания и финансиран конкурс на "Биовет" АД са експонирани на втория етаж на школото.

"Уважаеми ученици и учители, щастлива съм да обявя това, че нашите възпитаници за поредна година са сред най-изявените деца в града. Училището ни се представи отлично в третото издани ена конкурса "Пещерските будители" и говоря не само за учениците, които рисуваха и направиха фотографии, а и за тези от вас, които писаха по зададената тема." - каза г-жа Пенка Христоскова, директор на училището.

Тя посочи и това, че почти всички участници са били отличени още на официалната церемония по връчването на наградите от конкурса в ХГ"Проф. Веселин Стайков".

"Инициативата на "Биовет" намира все повече привърженици и вярвам, че в следващото четвърто издание на конкурса ще се включат още повече участници, което пък вдига и нивото на самия конкурс." - каза г-жа Христоскова.

Тя благодари на своите колеги - преподавателите по български език и литуратура, както и изобразително изкуство за положените усилия по организацията и обучението на децата за конкурса.

"Радвам се, че нашите ученици са най-талантливите и успяха да вземат призовите места в конкурса по фотография и рисунка." - заяви г-н Никола Руков, преподавател по изобразително изкуство в училището. Той поздрави всички възпитаници с успеха постигнат от тях.

На събитието присъстваше и писателят Костадин Ненков, който подари своя книга за художниците на Пещера на Рефет Косев. Поводът за тази индивидуална награда бе, че Руфет участва в конкурса "Пещерските будители" с авторски портрет на г-н Ненков, той бе отличен в конкурса по фотография за своята творба.

Всички участвали в конкурса ученици получиха като подарък от "Биовет" АД преносима памет, на която е качен запис от градската церемония на конкурса.

В тазгодишното издание на конкурса участваха над 90 ученици от общинските училища на Пещера, а ОУ“П.Р. Славейков“ е четвъртият домакин на традиционната пътуваща изложба.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички