Крими

Полицейският бюлетин на 19 януари 2023 г.

  19.01.2023 12:34             
Полицейският бюлетин на 19 януари 2023 г.

Един е задържан за разпространение, а още шестима за притежание на дрога. Засечен е и шофьор, управлявал автомобил под въздействието на забранени субстанции. Това е станало по време на засилени проверки на територията на цялата област свързани с противодействие на търговията и притежанието на наркотични вещества. В района на АМ „Тракия“, пред ресторант екипи на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик задържали 44-годишен пазарджиклия. Установено било, че той държи в себе си с цел разпространение полиетиленово пликче с бях прах. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на кокаин. Криминалистите са установили и самоличността на негови клиенти. Полицаи от РУ-Септември спрели за проверка „Фолксваген“ с водач 32-годишен септемвриец. Оказало, че мъжът пренася в себе си две пликчета със синтетичен канабиноид. Малко по-късно при проверка в жилище, обитавано от 57-годишна жителка на гр. Септември екипи от местното управление забелязали, че при появяването им жената изхвърлила от джоба на якето си плик-тип спейсбек със същия по вид наркотично вещество. Вчера следобед по време на засилени проверки на територията обслужвана от полицейски участък „Изток“ в Пазарджик били засечени четири лица на възраст между 15 и 33 години от Пазарджик и Асеновград. При извършените проверки служителите на участъка открили у тях общо 7 полиетиленови топчета със синтетичен канабиноид и едно с метамфетамин. Освен това полицаите спрели за проверка „БМВ“, управлявано от31-годишен жител на квартала. Той бил зад волана на автомобила под въздействието на канабис. Всички са задържани в арестите на полицейските управления в региона. Спрямо тях се водят досъдебни производства под надзора на окръжната и районната прокуратури в областния град.

В резултат на бърза реакция на дежурни автопатрули и криминалисти от РУ-Пазарджик е установен и задържан извършител на грабеж. Снощи на улица в областния град неизвестен нападнал 29-годишен от гр. Генерал Тошево. Нанасяйки му удари, мъжът успял да задигне два мобилни телефона собственост на жертвата, след което бързо избягал. След подаване на сигнал за случилото се периметъра около извършеното престъпление бил блокиран от дежурни автопатрулни екипи и криминалисти. Не след дълго в резултат на бързата и адекватна реакция полицаите засекли и задържали 45-годишният нападател, който живее в пазарджишкото село Главиница. Двата телефона са били открити у него и предадени доброволно на разследващите. По случая се води бързо полицейско производство.

Панагюрски полицаи заловиха извършители на кражба на дизелово гориво. Вчера следобед в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за кражба от района на частна фирма. По първоначалните данни две лица с лека кола задигнали от там дизелово гориво. След направените бързи заградителни мероприятия автпатрул на районното управление спрял лек автомобил „Сеат“, в който пътували двама жители на средногорския град - на 33г. и 20г. Униформените установили, че мъжете превозват 150 литра нафта в различни пластмасови туби. По случая е образувана преписка, а „дуото“ е задържано в ареста за срок от 24 часа.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички