Крими

Ловец гърми по питбули, нападнали кучето му

  19.01.2023 15:12             
Ловец гърми по питбули, нападнали кучето му

ПАЗАРДЖИК. Ловец стреля по питбули, които са нападнали ловните му кучета, а пък собственикът на бойното четириного твърди, че той и питомецът му са атакувани безпричинно. Жалби в полицията и прокуратурата и от двамата мъже, спречкали се след сбиването на животните.

Инцидентът станал през последния уикенд в района на река Тополница между Пазарджик и Юнаците, вече се разследва от полицията и прокуратурата.

В социалните мрежи съпругата на собственика на питбулите се оплака, че ловец безпричинно стрелял по кучетата и наранил едното, като дори заплашил с оръжието съпруга й. От други коментари впоследствие се оказа, че бойните кучета са били пуснати без поводи и намордници и са нападнали дратхаара. Председателят на ловно-рибарско сдружение “Сокол-1893“-Пазарджик Евгени Абаджиев също бе сезиран и след направена проверка излезе със становище по случая в социалните мрежи. Поради разминаване в описанието на ситуацията в двете жалби прокуратурата ще се произнесе кой е крив и кой прав.

Вътрешната проверка на Абаджиев сочи, че ловецът е участвал в редовен излет и е имал всички изисквани за това документи. Ако се установи, че ловецът е нарушил закона, той ще бъде наказан според Устава на сдружението, коментира председателят.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички