Регионът

Бабинден пак ще е с дефиле и концерт във Велинград

  20.01.2023 14:57             
Бабинден пак ще е с дефиле и концерт във Велинград

По традиция на 21 януари във Велинград особено тържествено се отбелязва Бабинден, а грипната обстановка в областта няма да промени това. Празникът, посветен на жените, които помагат при раждане, и на тези, които са раждали, ще започне в 10 часа с тържествения  ритуал "Даване име на дете” в сградата на Община Велинград, където след празничното приветствие на кмета д-р Коев, ще се изявят Мъжка фолклорна група, Женски народен хор и оркестър към ПАНПТ "Чепино”.

В 11 часа започва Празнично дефиле, водено от Младежка музикална формация при ЦПЛР-ОДК – Велинград с диригент Елин Костадинов. На площад ,,Николай Гяуров ” от  11.10 часа е възстановката  на  народния обичай ,,Поливане”, представена от Културен клуб на пенсионера в  кв. "Каменица". След словото на кмета е и връчването на наградите , Най-добър акушер–гинеколог на България и на Велинград" за 2022 година.

Празникът на площада ще продължи с концерт с участието на Мъжка фолклорна група ,,Каменчани“  при НЧ   ,,Васил Левски -1904”, ПДЮАНПТ "Здравче венче” при  НЧ ,"Васил Левски–1904”, народната певица Илияна Георгиева – фолк изпълнител на 2022 година. Публиката ще се наслади и на благотворително участие на народния певец Янко Неделчев  за хората с увреждания, със съдействието на  Национален фонд ,,Култура"

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички