Други

Сняг в цялата област, има закъсали автомобили, шофирайте внимателно

  27.01.2023 09:17             
Сняг в цялата област, има закъсали автомобили, шофирайте внимателно

През нощта на територията на цялата област паднаха валежи от сняг. Това създаде условия за наличие на неголяма снежна покривка по пътната мрежа, но температурите в ниските части са положителни и тя бързо се топи. По високите части и на усойни места при ниски температури има условия за образуване на лед.

На автопатрулите от сектор „Пътна полиция” и районните управления в цялата област са поставени задачи за активен мониторинг на състоянието на републиканската и общинските пътни мрежи и при необходимост за връзка с отговорниците на снегопочистващите фирми.

През нощта са получени сигнали за закъсали товарни автомобили в районите на АМ „Тракия”, пътя Пазарджик-Панагюрище в района на Попинци и пътя Батак-Доспат, в района на „Картела”.

Призоваваме водачите да шофират с повишено внимание, с технически изправни и оборудвани автомобили, да спазват необходимата дистанция и да сигнализират при проблеми по пътя. С особено внимание да се движат по пътищата от планинската част на областта, а именно: - Батак-Доспат – в района е паднал повече сняг и въпреки, че пътя се почиства отстрани има снегонавявания - Велинград-Юндола-Якоруда - Белово - Юндола - Панагюрище-Панагюрски колонии

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани