Пазарджик

Много гости в Пазарджик за Зимните музикални вечери

  01.02.2023 14:51             
Много гости в Пазарджик за Зимните музикални вечери

Много ценители на класическата музика от София, Пловдив и други населени места от и извън областта чакат откриването на Четиридесет и осмото издание на  Международния фестивал „Зимни музикални вечери - Проф. Иван Спасов”. Те не за пръв път коментират, че са впечатлени не само от нивото и класата на форума, но и от факта, че е безплатно достояние на публиката.

Вече писахме, че традиционните Зимни музикални вечери, организирани от Община Пазарджик, ще се проведат от 2 до 5 февруари 2023 г. в зала „Маестро Георги Атанасов”. Както винаги, първото произведение, което слага началото на четирите концертни вечери, е рапсодия „Вардар“ от Панчо Владигеров.

Да припомним, че в програмата на първата фестивална вечер ще чуем още симфония № 2 в ми-минор от Сергей Рахманинов /по повод 150 години от рождението на композитора/.

Втората фестивална вечер по традиция е с камерен концерт, като ще имаме удоволствието да се насладим на клавирното дуо Евгения Симеонова и Десислава Щерева, с интегрално изпълнение на произведения за две пиана от Панчо Владигеров.

В третата вечер ще гостуват  музикантите Гергана Русекова - мецосопран и Симеон Златков – пиано. Те ще ни дадат възможност да чуем едни от най-хубавите вокални произведения на Франц Шуберт - вокален цикъл „Зимен път".

Фестивалът ще завърши отново с изпълнения на Симфоничен оркестър – Пазарджик под диригентството на Джулио Маразия  /Италия/ и солист Еторе Пелегрино  /Италия/ - цигулка.

А в концерта – матине    от 11.00 часа на 5 февруари ще вземат участие над 50 млади изпълнители от музикалните паралелки и школи в Пазарджик.

Съпътстващата програма в дните на фестивала включва изложба на фотоси под наслов „Симфоничен оркестър - Пазарджик – път с успехи у нас и чужбина“ с материали от архива на Симфонично-оперетно дружество „Маестро Георги Атанасов“ - Пазарджик.

Откриването на изложбата е в 18,00 часа на 2 февруари, а на фестивалната програма - в 18,30 часа.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички