Пазарджик

Почетохме жертвите на комунизма

  01.02.2023 15:41             
Почетохме жертвите на комунизма

ПАЗАРДЖИК. Малцина почетоха днес жертвите на комунизма на паметника в областния град. Сред тях бяха и председателят на Ловно-рибарско сдружение „Сокол 1893” Евгени Абаджиев, Христо Николов-Хито и Петко Вацев.

„За поредна година почетохме паметта на жертвите на комунизма. Очаквах тълпи от членове и привърженици на наричащото себе си “дясно” обединение ПП-ДБ да покрият паметника с цветя. За жалост отново бяхме шепа ентусиасти, роднини на репресирани от комунистическия режим - Бат Хито, Петко Вацев и аз. Бог да прости жертвите. Няма да забравим!”, написа на стената си Абаджиев.

В София председателят на ПП Обединени земеделци – съгражданката ни Петя Ставрева, и членовете на националното ръководство на партията Красимир Вълев, Симеон Стоилков и Лъчезар Вълев се поклониха пред жертвите на червения терор и поднесоха цветя на Мемориала в градинката до НДК. И тази година пред параклиса до Мемориалната стена беше отслужен молебен в памет на жертвите.

Тази година за 12-и път официално демократичната общност у нас отдава почит на жертвите на червената диктатура, сред които има и много земеделци.

„Първи февруари е черна дата в българската история. Преди 78 години на този ден т. нар. народен съд на комунистическата власт осъжда на смърт регенти, депутати, министри, генерали, общественици. Присъдите са изпълнени същия ден. Избит е цветът на българската нация. След 9 септември 1944 г., за няколко месеца, в страната по политически причини са убити и безследно изчезнали над 20 000 души”, каза председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева. И призова хората да казват на висок глас истината за репресиите срещу земеделците, срещу демократите, срещу инакомислещите политици и интелектуалци, за гоненията срещу църквата. „Тази истина е необходима на младите поколения българи и на цялото ни обществото, за да не позволяваме нови посегателства срещу свободата и демократичния път на развитие на България”, допълни тя.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички