Пазарджик

Лъчезара-Вероника от Спортното спечели голямата награда в международен конкурс

  02.02.2023 10:05             
Лъчезара-Вероника от Спортното спечели голямата награда в международен конкурс
Рисунката на Лъчезара

ПАЗАРДЖИК. Талантливата Лъчезара – Вероника Генова, ученичка в Спортното училище, спечели привилегията да се появи на страниците на списание „Щъркел“. Причината – престижна награда за рисунката „Обич“, с която Лъчезара участва в Международния конкурс за детски творби под надслов „Роди се Дете, Син ни се даде“. В конкурса участваха  деца от седем държави, които на своя език и по свой специфичен начин  да изразят почитта си към светлия християнски празник Рождество Христово. Освен Лъчезара награда от конкурса получи още един уеник от Спортното училище – Филип Стефанов.

Лъчезара – Вероника Генова

От списанието посочват, че през 2021 година е издадена и първата книга със 130 творби на деца от 7 държави. Работата на Лъчезара също ще бъде публикувана в тази книга.

Конкурсът е в съответствие с идейната концепция на списанието за създаване на виртуална среда и общност от млади хора, които споделят своите мисли и идеи чрез авторско творчество. Всички автори в конкурса бяха представени чрез кратки автобиографии и послания, написани от самите тях на техния роден език и в същото време всички преведени на английски. Така всеки един участник има възможност да се запознае с творчеството на останалите и по един своеобразен начин да общува с тях. „Съвсем не на шега,„Щъркел“-ът литна из Европа. Как децата и младежите до 18 години възприемат и се отнасят към празника Рождество Христово – екипът на списанието търси отговора на този въпрос в творбите от конкурса. Има много книги, написани от възрастни по темата, но рядко имаме възможност да чуем гласа на младите. Вярваме, че конкурсът има собствена аудитория, която се разширява всяка година.“, пишат от редакционния екип.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички