Регионът

”Роберта балет” отваря своя филиал в общината

  04.02.2023 08:33             
”Роберта балет” отваря своя филиал в общината

СОФИЯ-РАКИТОВО. Децата от общината ще се присъединят към огромното семейство на „Роберта балет”. Тази новина бе съобщена по време на зимния концерт  “Златното момиче” на най-старата и голяма школа за съвременно танцово изкуство, озаглавен по едноименната народна приказка, който се състоя в София на 28 януари. Специален гост на събитието беше кметът на община Ракитово Георги Холянов, който заедно със семейството си се наслади на празничния концерт с участието на над 180 деца от школите на „Роберта балет” в София и Варна. След час и половина танцова феерия, самата Роберта Джурова - създател и хореограф на балетната школа, покани на сцената ракитовския кмет, за да обяви новината, че третата школа на балета, извън столицата, след Варна и Шумен, ще бъде в родопската община.

“С радост приех поканата на кмета Холянов да направим школа в община Ракитово, защото децата на България са талантливи, амбициози и можещи, и те са такива не само в големите градове. Хубаво е и децата от по-малките населени места да имат своя шанс да творят и да танцуват, да имат достъп до големи сцени и мащабни проекти”, сподели Роберта Джурова от сцената на столичния Дом на културата “Искър”.

Домакин на школите ще бъде СУ “Климент Охридски” в Ракитово, а старта ще бъде в началото на втория учебен срок.

Комбинацията от художествена гимнастика, балет, акробатика, модерен танц, пантомима и магически трикове е отличителна марка на „Роберта балет”.

(Зн)  

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички