Спорт

Бадминтон скуош клуб Пазарджик с 4 титли и с най-много отличия на държавното за мъже и жени!

  05.02.2023 18:26             
Бадминтон скуош клуб Пазарджик с 4 титли и с най-много отличия на държавното за мъже и жени!

Сестрите отново неудържими, Гери Павлова направи най-силните си женски финали досега

СОФИЯ. Състезателите на Бадминтон-скуош клуб Пазарджик направиха отлично състезание на държавното лично първенство по бадминтон за мъже и жени - финали. Възпитаниците на Неделчо Кесов станаха отборът, спечелил най-много медали: 4 златни и 4 бронзови.
От 2 до 5 февруари в столичната зала “Европа” се проведоха държавните финали, а участие взеха над 240 състезатели от 32 клуба в цялата страна. Стефани Стоева стана трикратна абсолютна държавна шампионка. На единично жени Стефани победи на финала изключително убедително Калояна Налбантова от Виктори-София с 2:0 гейма. На двойки жени Стефани и Габриела Стоеви спечелиха финала срещу Налбантова/Димова-Макарска с 2:0 гейма. Златото взехме и на смесени двойки, където Стефани с партньор Даниел Николов-(Ракетспиид-София) победиха на финала Стилиян Макарски/Диана Димова-Макарска с 2:0 гейма.
Гергана Павлова се завърна ударно в челото на класиранията с три бронзови медала. На единично жени Гери е трета, като на полуфинал загуби от Стефани Стоева. На двойки жени с новата си партньорка - бившата ракета на пазарджишкия Бадминтон клуб Георги Бенковски Михаела Златанова (Виктори-София) станаха трети -  на полуфинал загубиха с 2:1 гейма от Налбантова/Димова-Макарска (Виктори-София). На смесени двойки Гери с партньор съотборника си Стефан Гърев също са трети. Те имаха малшанса на полуфинал да се паднат срещу Стефани Стоева/Даниел Николов.
Така Гергана Павлова записа най-силното си държавно първенство при жените досега.
Много силно представяне и за мъжката ни двойка Илиян Янков/Илиян Стоилов, които се класираха на девето място и бяха на две точки от влизане в осмицата.
Стефан Гърев на единично мъже е пети след като за влизане в медалите загуби от Иван Русев (Виктори-София), но както писахме по-горе, завоюваха бронз с Гергана Павлова на микс.

Старши треньорът Неделчо Кесов поздрави своите бадминтонисти за отличното им представяне и не пестеше суперлативите си на разбора след днешния последен състезателен ден.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички