Крими

Незаконни оръжия и боеприпаси у ловци от Ракитово

  06.02.2023 11:21             
Незаконни оръжия и боеприпаси у ловци от Ракитово
Снимката е илюстративна

Две досъдебни производства и две преписки са образувани след проверки на служители от участъка в Ракитово и колегите им младши полицейски инспектори „Контрол над общоопасните средства“ при РУ-Велинград.

В петък следобед полицаите извършили проверки в жилища на ловци на територията на гр. Ракитово. В дома на 44-годишен мъж от родопския град униформените открили 95 боеприпаса за ловна карабина, без той да има надлежно разрешение за това.

При инспекцията на жилището на неговия 65-годишен баща органите на реда открили още незаконно съхранявани 111 малокалибрени патрона. Освен това в разрез с изискванията на закона бащата съхранявал в къщата си законно притежаваната ловна карабина на своя син.

Извършена е и проверка в жилището на 40-годишен ракитовец. Установено било, че оръжието на мъжа се пренася от друг негов съгражданин, без да има разрешение за това.

Оръжията и боеприпасите открити по време на проверките са иззети. По случаите са образувани две досъдебни производства и още толкова преписки. Проверките ще продължат и на територията на останалите населени места обслужвани от РУ-Велинград и участъка в Ракитово.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички