Четвъртък, 11 Май 2023
 
Крими

Полицейският бюлетин на 9 февруари 2023 г.

  09.02.2023 11:16             
Полицейският бюлетин на 9 февруари 2023 г.

Пешеходка е пострадала при пътен инцидент във Велинград. Екипи на полицейското управление са издирили водачът причинил произшествието, тъй като се е укрил. Сигнал за случилото се бил подаден вчера сутринта. По първоначални данни лек автомобил „Пежо“ при завой на дясно блъснал пресичащата улицата 75-годишна жена от Велинград. Вместо да и окаже помощ и да изчака пристигането на органите на полицията водачът напуснал местопроизшествието. Жената е била транспортирана във велинградска болница с фрактура на левия крак, без опасност за живота. В резултат на предприетите действия полицейски служители са установили, че водачът е  67-годишен жител на курорта. Пробите са употреба на алкохол и наркотици са отрицателни, а по случая се води досъдебно производство.

Двама непълнолетни извършители на кражби са установени от служители на полицейските управления в Пазарджик и Пещера. Вчера в полицейското управление в Пещера бил получен сигнал за извършена кражба на смартфон, ползван от 14-годишен тийнейджър от пещерското село Радилово. При проведените незабавни действия от страна на служители от група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера се установило, че автор на посегателството е 15-годишно момче от пещера. Той предал на органите на реда откраднатия телефон. С момчето работи инспектор „Детска педагогическа стая“. През ноември миналата година в РУ-Пазарджик била депозирана жалба за извършена кражба от хипермаркет в областния град. Неизвестен отмъкнал риболовни принадлежности. При извършените действия по разследване от служители на сектор „Криминална полиция“ се установило, че автор на посегателството е 16-годишен тийнейджър от село Звъничево. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължават активните действия от страна на служители при полицейски участък „Изток“ по противодействие на съхранението и разпространението на дрога. Вчера следобед на улица в квартал „Изток“ полицаи от участъка извършили проверка на 29-годишен мъж. У него ораните на реда открили полиетиленов плик с малко над 18 грама суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан. Спрямо него се води бързо производство.     

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички