Други

На годишните награди “Пожарникар на годината - 2022“ отличиха трима наши

  23.02.2023 21:29             
На годишните награди “Пожарникар на годината - 2022“ отличиха трима наши

За 28-и пореден път бяха наградени служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“, показали смелост, себеотрицание и всеотдайност в своята работа. Церемонията „Пожарникар на годината – 2022 г.“ се проведе под патронажа на президента на Република България Румен Радев. Трима наши отличени представители на област Пазарджик имаше на церемонията, но признанието е и за цяло доброволческо формирование, както и за колегите им огнеборци.

В раздел „Превантивна дейност” победител е старши инспектор Иван Гьошев – началник на Участъка в Ракитово. Старши инспектор Гьошев е изключително деен по отношение на превантивната дейност, по реализирането на проекти за повишаване на пожарната култура на хората от региона. Има изключителен принос при работата с децата от учебните заведения и взаимодействието с доброволните формирования от региона.

Като активни и важни партньори в дейностите и взаимодействието със структурите на националната пожарна и развиването на доброволните формирования са отличени областният управител на пазарджишка област Трендафил Величков и Стелиян Хараланов – член на Управителния съвет на „Националната асоциация на доброволците в Република България“ и ръководител на доброволно формирование „Белово“.

Наградите бяха връчени от заместник министър-председателя по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев,  заместниците му Емил Ганчев, Моника Димитрова-Бийчър и Венцислав Катинов, от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров. Победителите в основните направления на дейност - пожарогасене и спасителна дейност, противопожарен контрол и превантивна дейност, получиха статуетка и грамота, а комплексният победител – „Почетен знак на МВР“ III степен. Българските екипи, участвали в спасителните операции в Република Турция бяха наградени с почетен знак и грамота от президента на Република България Румен Радев. В рамките на церемонията директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов награди партньори на дирекцията, помогнали в борбата с бедствията и пожарите, както и в изпълнение на задачите по развитие на доброволните формирования в страната.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички