Крими

Полицейският бюлетин на 27 февруари 2023 г.

  27.02.2023 10:56             
Полицейският бюлетин на 27 февруари 2023 г.

Трима са задържани заради притежание на наркотици или за шофиране под тяхното въздействие. На кръстовище в центъра на Пазарджик екипи на сектор „Криминална полиция“ от полицейското управление в областния град спрели лек автомобил „Мицубиши“. Зад волана му бил 19-годишен младеж от септемврийското село Варвара. Последвала проверка, при която се оказало, че той пренасял в себе си полиетиленов плик със суха зелена листна маса. Полевият наркотест реагирал положително на марихуана. След тест с дрегер се оказало, че тийнейджърът шофира и под въздействието на същия по вид наркотици. Служители на полицейски участък „Изток“ засекли 56-годишен мъж от квартала и предприели проверка. Оказало се, че той носи в себе си 50 малки полиетиленови пликчета с неправилна форма. След направените полеви наркотестове се оказало, че става въпрос за синтетичен канабиноид. В един от кварталите на Велинград автопатрул на полицейското управление  курорта спрял БМВ-4 с водач 20-годишен велинградчанин. В хода на полицейските действие било установено, че мъжът е зад волана под въздействието на амфетамин. И тримата мъже са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Спрямо тях са образувани бързи производства.

Солидно почерпен с алкохол шофьор е задържан от служители на РУ-Велинград. В събота вечерта на улица в Сърница автопатрул предприел спиране и проверка на джип „Ауди“. Водачът му бил 31-годишен пловдивчанин, който бил тестван с дрегер. Оказало се, че мъжът шофира по улиците на родопското градче със „скромните“ 3.72 промила концентрация на алкохол в издишания въздух. Наложило се да прекара нощта в ареста на РУ-Велинград. По случая се води бързо производство.

Натоварен уикенд на огнеборците от областта. За времето от петък до днес служителите от звената на РДПБЗН-Пазарджик са реагирали на общо 40 сигнала. Най-много от тях са за запалени сухи треви, стърнища и отпадъци. Наложило се е пожарникарите да отработят 25 подобни сигнала. В резултат на поривистия вятър са получени и  сигнали за паднали дървета, клони, надвиснали ламарини от покриви и скъсани кабели. Огнеборците са посетили 7 подобни случая и са отстранили опасностите, като два от тях са на пътищата Ракитово – Цигов Чарк и Батак-Доспат. Освен това екипите са се отзовали на сигнали за пожари в котелно помещение в гр. Костандово, в шивашки цех в гр. Панагюрище, къщи и бараки в село Равногор, гр. Септември и село Синитово. За радост в резултат на настъпилите произшествия не са пострадали хора.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик     


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

КУПУВАМ ЗЕМЕДЕЛСКА ЗЕМЯ. 0888 516 825

"НИНА ТРЕЙД - 18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ. ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438
Всички